vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Acht Nederlandse toeristen gewond bij busongeluk Zuid-Afrika

Zuid-Afrika reisverzekering Een bus met Nederlandse toeristen is gisteren betrokken geraakt bij een ernstig ongeval tussen Durban en Johannesburg. Er zijn zeker 14 Nederlanders gewond geraakt, zo bevestigt de ANWB Alarmcentrale.

De bus met Nederlanders vakantiegangers werd door een andere bus met schoolkinderen van achteren aangereden. Hierdoor sloeg de bus met de Nederlanders over de kop.

Gewonden

Er zijn 14 passagiers gewond geraakt, van wie er 8 medische zorg nodig hebben. Zij zijn naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, aldus een woordvoerster van reisorganisatie Fox Vakanties, waarmee het gezelschap door het land reist. 6 mensen zijn lichtgewond geraakt, 10 zijn ongedeerd gebleven.

Het reisgezelschap was op de laatste dag van een 16-daagse rondreis door Zuid-Afrika.

Naar huis

De 24 Nederlanders zouden vandaag naar huis vliegen. Een aantal van hen zal dat alsnog doen maar de rest komt later terug. Hoe dat precies geregeld wordt, is nog onduidelijk.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739