vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Alarmcentrale Eurocross: Wat bij een medisch probleem in het buitenland?

eurocross-logo Het kan voorkomen dat je tijdens jouw verblijf in het buitenland medische hulp nodig hebt. Wat kan je dan het beste doen en waar kan je terecht? De kwaliteit en de kosten zijn per ziekenhuis verschillend. Alarmcentrale Eurocross geeft je een aantal handige tips.

Neem altijd contact op met de alarmcentrale voor advies over de keuze van het ziekenhuis. In sommige landen wordt je als toerist standaard naar een privé-kliniek gebracht. De kosten zijn daar vaak erg hoog en worden niet altijd vergoed. Neem bij aankomst bij de kliniek contact de alarmcentrale op, of laat een medereiziger bellen.

Zorgpas

Het is raadzaam om in het ziekenhuis de zorgpas te laten zien. Binnen Europa hebben ziekenhuizen veel aan de EHIC (European Health Insurance Card). Met behulp hiervan kunnen zij direct de juiste informatie naar de juiste alarmcentrale sturen.

Paspoort

Geef uw paspoort niet af in het ziekenhuis. Je bent dit niet verplicht. In de praktijk komt het voor dat hierom wordt gevraagd en het paspoort pas wordt terug gegeven als er cash een betaling is gedaan of de verzekering het betalen van een hoog bedrag heeft gegarandeerd. Zorg ervoor dat je een kopie van het paspoort bij je hebt.

Taal

Mocht je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komen, dan kan je te maken krijgen met taalbarrières. Niet overal spreekt het ziekenhuispersoneel Engels. Wanneer je hinder ondervindt door taalproblemen kan je contact met de alarmcentrale opnemen, de hulpverleners kunnen dan fungeren als tolk.

Langer blijven door ziekte

Als blijkt dat je te ziek bent om naar huis te reizen terwijl de vakantieperiode voorbij is, worden de kosten van het verblijf van slechts één persoon gedekt wanneer hij/zij bij jouw achter blijft. De rest van het gezin/gezelschap moet naar huis of op eigen kosten achterblijven. Het kan erg lastig zijn om uit elkaar te gaan. Bespreek van te voren wat je zou willen mocht dit gebeuren.

Controleer voor vertrek naar uw vakantiebestemming altijd goed je reisverzekering en zorgverzekering.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739