vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor ziektekosten in het buitenland

Reisverzekering voor ziektekosten in het buitenland
Reisverzekering voor ziektekosten in het buitenland

Met een reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten, ben je verzekerd tegen ziektekosten in het buitenland. Wij adviseren om altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren zodat je niet voor onaangename financiële kosten komt te staan.

Als je tijdens je vakantie in het buitenland te maken krijgt met een ongeval of een medisch probleem, is het belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen. Je zult dan ervaren dat de medische zorg in het buitenland vaak anders geregeld is en veelal ook duurder dan in Nederland.

Reisverzekering en ziektekosten in het buitenland

Vrijwel iedere Nederlander is verzekerd tegen ziektekosten middels de basiszorgverzekering. Vanuit de basiszorgverzekering zijn kosten voor spoedeisende medisch hulp in het buitenland gedekt. Hiervoor geldt echter wel een maximum en daarin schuilt een risico. In Nederland zijn er afspraken gemaakt, over de hoogte van een vergoeding voor een medische ingreep. Wanneer je in het buitenland een dergelijke ingreep ondergaat en de kosten vallen hoger uit, kun je met een financiële schadepost blijven zitten.

Eigen risico zorgverzekering

Een andere reden om tóch een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten, is een hoog eigen risico op je basisverzekering. Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerst je eigen risico, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. 

Dit betekent dat als je op vakantie een been breekt en de rekening € 1.000,- bedraagt, je zelf € 385,- moet betalen (tenzij je eigen risico al voldaan is). Dat is namelijk het eigen risico op je zorgverzekering. Wil je dat niet, dan is het raadzaam om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Hiermee voorkom je onverwacht hoge kosten tijdens je vakantie. Allianz Global Assistance vergoedt namelijk alle medische kosten, zonder eigen risico.

Wat zijn ziektekosten?

Wat voor behandelingen vallen precies onder ziektekosten? Hieronder wat voorbeelden:

 • Spoed ziekenhuisopname.
 • Chirurgische ingrepen.
 • Overleg met arts en specialisten.
 • Medische onderzoek.
 • Scans, röntgenfoto’s, MRI-scans, etc.
 • Medisch advies

Ziektekosten in het buitenland kunnen fors zijn

In sommige vakantielanden kunnen de ziektekosten zeer hoog zijn. Hieronder een vergelijking van de kosten en het verschil met het Nederlands tarief, ook wel Diagnose Behandel Combinatie (DBC) genoemd:

 • Migraine in Hurghada, Egypte: € 651, in Nederland: € 213,-
 • Gebroken been in Antalya, Turkije: € 16.900,- de kosten in Nederland: € 6.340,-
 • Buikgriep in Spanje: € 8.000, in Nederland: € 1.934,-
 • Schouder uit de kom in Oostenrijk: € 4.000, in Nederland : € 2.000,-
 • Bezoek aan Spoedeisende Hulp in Miami, VS: € 53.000, in Nederland tussen de € 500 en € 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.

Allianz Global Assistance heeft een lijst opgesteld van landen waar de ziektekosten voor toeristen het hoogst zijn:

 1. Verenigde Staten
 2. Turkije
 3. Canada
 4. Thailand
 5. Spanje
 6. Frankrijk
 7. Griekenland
 8. Marokko
 9.  Zwitserland
 10. Brazilië

In veel landen zoals Thailand, Turkije, Griekenland en Brazilie, wordt je opgenomen in prive-klinieken omdat de staatsziekenhuizen niet aan onze westerse normen voldoen. De kosten voor deze klinieken zijn vaak vele malen hoger dan in Nederland.

Heb je nog geen reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Dit houdt je reisverzekering in:

 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en beschadiging van je bagage.
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Dit betekent Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Reisbagage

Wanneer je schade claimt aan je reisbagage, vergoedt Allianz Global Assistance de schade tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is terug te vinden in het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Onder schade worden de volgende gebeurtenissen verstaan:

 • diefstal;
 • verlies;
 • vermissing;
 • beschadiging.

In geval van schade aan of verlies van een verzekerd voorwerp met toebehoren, kan uitsluitend één verzekerde aanspraak maken op een vergoeding.

Geld en je reisverzekering

Geld is op de rubriek bagage uitgesloten. Sinds de invoering van de creditcard en pinpas is het minder belangrijk. Tegenwoordig wordt er tenslotte minder contant geld meegenomen op reis. Travellers cheques zijn standaard verzekerd bij de aankoop. Desondanks is het wel mogelijk om geld mee te verzekeren op de online kortlopende reisverzekering. Het verzekerd bedrag per verzekeringsbewijs is € 750,-

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij Allianz Global Assistance kan je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Onder de dekking van Europa vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je werelddekking nemen.

Gevaarlijke sporten meeverzekeren

Ga je gevaarlijke sporten beoefenen op je vakantie? Dan is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Daarom zul je een aparte reisverzekering zoals de Adventure & Survival verzekering of een aanvullende dekking voor bijzondere sporten moeten afsluiten. Uitsluitingen ten aanzien van gevaarlijke sporten staan in de voorwaarden.

Bij annuleren: Dubbel-Zeker

Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Een reisverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar 1 keer een verzekering af te sluiten. Dat kan alleen bij Allianz Global Assistance. Voor een standaard dekking betaal je 5,9% van de reissom en voor de dubbel-zeker dekking 6% van de reissom.

Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Annuleringskosten worden vergoed bij o.a.:

 • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereiziger(s);
 • overlijden, levensgevaarlijk(e) ziekte of ongeval van directe familie (1e of 2e graad);
 • dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad);
 • zwangerschap;
 • echtscheiding.

Vragen?

Heb je een vraag over het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739