vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Alarmcentrale: Veel meldingen van ziektes bij toeristen uit Turkije

ziek-vakantie

Alarmcentrale: Veel meldingen van ziektes bij toeristen uit Turkije

Ondanks dat er wat minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie gaan en de schoolvakanties net begonnen zijn, heeft alarmcentrale SOS International het druk met medische meldingen van vakantiegangers in het buitenland. Vooral Turkije springt er uit. Hier zijn maag-/darmproblemen, oorontstekingen en verstuikte enkels de grote boosdoeners, zo staat te lezen op de website van het Verbond van Verzekeraars.

Nederlanders op vakantie: Frankrijk favoriet

Hoewel Nederlanders door de crisis iets minder vaak met vakantie gaan, trekken zo’n acht op de tien Nederlanders er deze zomer gewoon op uit. Ze blijven weliswaar iets vaker in Nederland, maar het gros (twee op de drie) verkiest het buitenland boven het eigen land. Frankrijk blijft de grote favoriet.

De Zekerheidsindex van Nationale-Nederlanden liet eind juni al zien dat de crisis zijn weerslag heeft op de vakantie van veel Nederlanders, en dan met name op de frequentie: terwijl vorig jaar veertig procent van de Nederlanders minimaal één keer met vakantie ging, is dat dit jaar ‘nog maar’ een kwart. Toch gaan de meeste mensen deze zomer gewoon met vakantie.

Allianz Global Assistance

Onderzoek door Allianz Global Assistance, die deze zomer de coördinerende alarmcentrale is, wijst uit dat bijna acht op de tien mensen vakantieplannen heeft; tien procent niet en de overige tien procent wist eind mei nog niet of hij zou gaan. Inwoners die in het westen wonen, gaan het vaakst op vakantie; mensen uit het noorden het minst vaak. Maar liefst de helft van de mensen verblijft het liefst in een hotel, gevolgd door een appartement en bungalowpark. De camping staat op plaats vier.

SOS International: Veel medische meldingen uit Turkije

Ongeveer twee op de drie vakantiegangers gaan naar het buitenland. Uit een inventarisatie van SOS International, een van de andere alarmcentrales in Nederland, blijkt dat Frankrijk nog altijd favoriet is. In die zin is het niet verwonderlijk dat SOS in de eerste twee weken van juli de meeste ‘mobiliteitsmeldingen’ (pech en schade onderweg) uit Frankrijk ontving, gevolgd door Duitsland, Italië, België en Spanje. De meeste medische meldingen kwamen uit Turkije. Het ging dan bijvoorbeeld om maag-/darmproblemen, oorontstekingen en verstuikte enkels.

“Tot nu toe ligt het totaal aantal meldingen wat lager dan in dezelfde periode vorig jaar”, licht Communicatie- & PR-manager Anke van Nieuwenhuizen toe, “maar daar kunnen we nog geen conclusies aan verbinden. Het zomerseizoen is immers nog maar net begonnen, dus het kan nog alle kanten op.


Reisverzekeringblog tip: Ga je op vakantie maar heb je nog geen kortlopende reisverzekering afgesloten? Doe dat dan hier alsnog. Het kan zelfs nog 5 minuten voor je vertrek. Je ontvangt de polis direct per e-mail en je kan verzekerd op vakantie. Handig, snel en voordelig: Sluit hier een reisverzekering af


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739