vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Jongeren op vakantie: reisverzekering belangrijk!

Jongeren op vakantie: reisverzekering belangrijk!
Jongeren op vakantie: reisverzekering belangrijk!

Juist voor jongeren is een reisverzekering van groot belang. Ieder jaar krijgen de alarmcentrales meldingen van jongeren die in de problemen zijn geraakt tijdens hun vakantie in het buitenland.

Jongeren reizen ook deze zomer weer massaal af naar populaire feestbestemmingen zoals Blanes, Chersonissos, Mallorca, Kos, Kreta, Rimini of Salou.

Op deze vakantiebestemmingen draait het vooral om drank en kunnen zij volledig los gaan, omdat  er geen ouderlijk toezicht is. Vele ouders zitten deze zomer dan ook enigszins ongerust thuis en kunnen alleen maar hopen dat hun kind weer veilig thuis komt.

Duizenden meldingen alarmcentrales

Ieder jaar komen er meldingen bij de alarmcentrales die jongeren moeten bijstaan bij problemen in het buitenland. Vakantievierende jongeren komen in het ziekenhuis terecht als gevolg van een ongeval of vechtpartij. In de meeste gevallen hebben deze zaken drankmisbruik als oorzaak. Ook komen er steeds vaker meldingen van alcoholvergiftiging bij jongeren binnen bij de alarmcentrales.

Alcoholmisbruik

Gaat jouw kind deze zomer naar één van de feestbestemmingen, dan is het verstandig om voorafgaand een gesprek met je kind aan te gaan over alcoholmisbruik. Ouders denken in eerste instantie dat een preek vooraf weinig invloed zal hebben op het gedrag van hun kinderen tijdens de vakantie, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het kind zal gedurende de vakantie toch altijd even denken aan de voorlichting die je hebt gegeven. Geef bijvoorbeeld een praktijkvoorbeeld waarbij alcoholmisbruik de vakantie heeft verpest van een groep feestende jongeren, dat heeft altijd impact. Meer informatie over dit onderwerp: ‘Hoe pak jij dat aan’.

Seks tijdens de vakantie

Tijdens een vakantie zonder de ouders worden de grenzen door jongeren opgezocht, ook op het gebied van seks. Denk niet dat je kind hier nog niet mee bezig is, maar geef ze voorlichting over seks. Er zijn veel jongeren die tijdens de zomervakantie een soa oplopen, vertel je kind ook over deze risico’s.

Diefstal van waardevolle spullen

Muziek voor onderweg op het strand mag uiteraard niet ontbreken, dus je zoon of dochter neemt vast een iPod mee. Ook de smartphones, die voor jongeren tegenwoordig onmisbaar zijn, zijn waardevol. Zorg ervoor dat je kind goed verzekerd is bij diefstal of verlies van deze waardevolle spullen.

Reisverzekering voor jongeren

Mocht je als ouder zelf in het bezit zijn van een doorlopende reisverzekering, dan is het meestal mogelijk om een thuiswonend kind op dezelfde polis mee te laten verzekeren. Ook als je kind zonder jouw op vakantie gaat, zijn zij in de meeste gevallen verzekerd.

Heb je zelf geen reisverzekering, dan is het raadzaam om voor je kind een aparte kortlopende reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is altijd aan te raden, maar vooral voor jongeren die alleen op vakantie gaan kan dit voor ouders een geruststellend gevoel geven. Wanneer je kind in het buitenland in de problemen komt, kan deze dag en nacht contact opnemen met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen de jongeren dan in het Nederlands verder op weg helpen.

Reisverzekering nodig? Sluit hem nu af!

Gaat je zoon of dochter binnenkort op vakantie? Je kunt hier een kortlopende reisverzekering afsluiten voor hem of haar afsluiten. Wanneer je als ouder of verzorger dit voor je kind wil doen, dan moet je jouw gegevens bij de verzekeringsnemer (premiebetaler) invullen en de gegevens van je kind bij verzekerde.

Tips voor jonge vakantiegangers

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance geeft de volgende tips aan vakantiegangers:

 • Sluit een reisverzekering af met dekking voor medische kosten.
 • Indien er sprake is van gezondheidsproblemen of als je ziek bent, bel dan de alarmcentrale.
 • Lees de voorwaarden van je zorgverzekering en reisverzekering altijd goed door.
 • Bewaar je rekeningen tijdens de reis altijd om ervoor te zorgen dat alles bij terugkomst wordt uitbetaald.
 • Maak daarnaast altijd een kopie van de rekening.

Wat kost een reisverzekering?

Wat de reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen. Maak een vrijblijvende premieberekening.

Makkelijk en keuzevrijheid

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Kies eerst je dekkingsgebied. Europa: Alle Europese landen inclusief de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: Alle overige landen.

Medische kosten volledig gedekt

Als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan. Medische kosten kunnen al snel hoog oplopen. Zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt je zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance worden al je onvoorziene medische kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor jongeren? Neem contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739