vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Allianz Global Assistance helpt gewonden jeepongeval Zambia

JeepsafariCoördinerend alarmcentrale Allianz Global Assistance is een hulpverleningstraject opgestart voor de Nederlandse gewonden van een jeepongeval in Zambia. Bij het ongeval tijdens een safaritocht raakte een Nederlandse vrouw zwaar gewond en er zijn vijf lichtgewonden.

Het jeepongeval vond plaats in een nationaal park op de grens van Zimbabwe met Zambia. Allianz Global Assistance heeft vanuit Amsterdam een team van hulpverleners samengesteld die de betrokken personen ondersteund.

Alle gewonden zijn onderzocht in het Fairway ziekenhuis in Lusaka, Zambia. Voor de lichtgewonde en niet-gewonde reizigers is opvang geregeld. Daarnaast hebben de hulpverleners contact gelegd met de familie van de betrokken personen. Acht personen van deze groep zijn al teruggekeerd op Schiphol en zijn opgevangen door twee hulpverleners van de alarmcentrale en de reisorganisatie. De zwaargewonde vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis in Zuid-Afrika en wordt vergezeld door haar echtgenoot. Wanneer zij kunnen terugreizen is nog onduidelijk.

Allianz Global Assistance vervult namens alle Nederlandse alarmcentrales in de periode van 1 april 2013 tot en met 31 maart 2014 de rol van coördinerend alarmcentrale. Zij coördineren de hulpverlening als acht of meer Nederlanders betrokken zijn bij een calamiteit in het buitenland.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739