vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek Allianz Global Assistance: Twitter onmisbaar voor moderne reiziger

Twitter-onderzoek

Onderzoek Allianz Global Assistance: Twitter onmisbaar voor moderne reiziger

Internationale marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening Allianz Global Assistance presenteert het allereerste Twitter-onderzoek voor reizen onder de naam #HELPME.

Uit dit onderzoek blijkt dat veruit de meeste Twitter-hulpverzoeken (65%) gaan over het plannen van een reis en toeristische activiteiten die men tijdens de reis wil ondernemen. 38% van de twitteraars vertrouwt daarbij op het eigen netwerk bij de keuze van een bestemming. 26% gebruikt Twitter als hulp bij de logistiek van hun reisplannen, zoals het kiezen van het hotel en het berekenen van de reiskosten. Voor het onderzoek zijn meer dan 25.000 tweets verzameld.

Tweets vooral vragen over reizen

Verder is naar voren gekomen dat een derde van de geanalyseerde tweets zich rechtstreeks tot toerisme- en reisprofessionals (onder meer luchtvaartmaatschappijen, touroperators en hotels) richt. Het gaat hierbij vooral om hulpverzoeken. Verzoeken voor noodhulp blijken echter zeer zeldzaam. Ook komen er weinig verzoeken binnen met betrekking tot het visum, geld, de bagage of het in contact willen treden met een ambassade. 7% van de verzoeken gaat over het terugvragen van geld voor een vliegticket.

Mensen die Twitter gebruiken om hulp te vragen voor ze op reis gaan, tijdens de reis of op de terugweg, zijn over het algemeen zeer bekend met het netwerk. Met een gemiddelde van bijna 1000 volgers stijgen zij ver boven de gemiddelde Twitteraar met ongeveer 50 volgers uit. 42% van reizende Twitteraars verstuurt de hulpvraag uitsluitend naar het eigen netwerk van volgers, zo blijkt uit het #HELPME onderzoek.

Nieuwe manieren van reizen

“Elk jaar helpen we miljoenen reizigers bij de voorbereiding van hun reis, zodat ze zo veel mogelijk kunnen genieten en onder de beste omstandigheden kunnen terugkeren. Als een hulpverleningsbedrijf vonden we dat de tijd rijp was om het gedrag van gebruikers op social media kanalen nader te onderzoeken, en op Twitter in het bijzonder bij het mobiele gebruik daarvan. De ontwikkeling van deze kanalen heeft tot nieuwe vormen van gebruik geleid: nieuwe manieren om te reizen, nieuwe interacties, nieuwe manieren om smartphones te gebruiken, nieuwe verwachtingen, nieuwe leefritmes. Het #HELPME-onderzoek onderstreept het nieuwe gedrag van bepaalde avant-garde reizigers die waarschijnlijk de voorbodes zijn van de gewone lifestyle van morgen”, aldus Rémi Grenier, CEO en President van Allianz Global Assistance.

Meest gestelde vragen op Twitter:

  • Activiteit zoeken. “Wat valt er te zien in Stockholm?”
  • Advies vragen tijdens de planning van de reis. “Kan ik beter naar Bermuda gaan om te duiken of naar Corsica?”
  • Hoe krijg ik mijn geld terug voor een vliegticket? “Ik heb mijn vlucht gemist; hoe krijg ik mijn geld terug?”
  • De weg vragen. “Sla ik links- of rechtsaf om bij de Eiffeltoren te komen?”
  • Slaapplaats vinden. “Ik heb een overnachting in Londen. Waar vind ik een goede slaapplaats?”
  • Wisselkoersen. “Wat is 1000 bolivar in Japanse yen?”
  • Wat is er vanavond te doen? “Heeft iemand tip over iets leuks dat ik vanavond in Londen kan doen?”
  • Een hotel vinden. “Kan iemand mij helpen een leuk, goedkoop hotel te vinden in Buenos Aires…”
  • Een bestemming uitzoeken voor de volgende reis. “Ik heb 500 dollar voor een vakantie van twee weken. Waar kan ik heen?”
  • Het eeuwige visumprobleem. “Heb ik een visum nodig voor Paraguay?”

* Twitteraars en Twittergebruikers
** Cijfers vrijgegeven door Twitter in oktober 2012

twitter

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739