vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Een goedkope reisverzekering? Niet altijd een slechte keuze!

Een goedkope reisverzekering? Niet altijd een slechte keuze!
Een goedkope reisverzekering? Niet altijd een slechte keuze!

Vakantiegangers zijn vaak op zoek naar een goedkope reisverzekering. Door het besparen op een reisverzekering, hou je geld over om te besteden tijdens je vakantie.

Is een goedkope reisverzekering bij voorbaat een slechte keuze? Nee, dat kun je niet per definitie stellen.

Hoe kies je een goedkope reisverzekering?

Een reisverzekering moet jou beschermen tegen onverwachte kosten tijdens je vakantie. Daarnaast heb je recht op adequate hulpverlening in het buitenland, bijvoorbeeld door een alarmcentrale.

Je kunt tegenwoordig een reisverzekering zelf samenstellen naar eigen wensen en behoeften. De meeste reisverzekeraars bieden daarvoor modulaire pakketten aan. Hierdoor kun je bepaalde dekkingen uitsluiten en voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. Een bijkomend voordeel: je gaat hierdoor minder premie betalen en je reisverzekering wordt een stuk goedkoper.

Waar moet je aan denken bij het afsluiten van een reisverzekering?

Er zijn aantal belangrijke aspecten die de juiste reisverzekering bepalen. We noemen ze:

  • Hoe ben ik nu verzekerd?
  • Waar ga ik naar toe?
  • Wat voor soort reis of vakantie is het?
  • Wat ga ik daar ondernemen?
  • Wat neem ik mee?

Hoe ben ik nu verzekerd?

Als eerste komt de vraag hoe je nu verzekerd bent aanbod. De basiszorgverzekering is in Nederland verplicht. Zodoende is het bijvoorbeeld niet altijd nodig om medische kosten mee te verzekeren. Een basiszorgverzekering en een de juiste aanvullende verzekering bieden vaak al voldoende dekking voor medische kosten in het buitenland. Kijk je polis na of informeer bij je zorgverzekeraar. Meestal staat alle informatie op de website van je zorgverzekeraar.

Kijk ook altijd naar de verzekeringen die je al hebt lopen. Heb je bijvoorbeeld een kostbaarhedenverzekering voor je dure fotoapparatuur, dan is dit risico al afgedekt. Je kunt dan wellicht goedkoper uit zijn door een reisverzekeraar te kiezen die voor dit risico een minder ruime dekking biedt.

Waar ga ik naar toe?

Het risico wat je loopt in het buitenland wordt voor een belangrijk deel bepaald door de bestemming. Dit is ook een aspect waarop je kunt bezuinigen. Voor een vakantie in Europa kan je wellicht volstaan met een beperkte dekking en minder hoge vergoedingen.

Wat voor soort reis of vakantie is het?

Iedere reis is anders, de een bezoekt de oerwouden in Brazilië, de ander maakt een rondreis in Thailand en weer een ander boekt een stedentrip naar Berlijn. Wederom belangrijk voor de keuze van de juiste reisverzekering. Wanneer je op een verlaten eiland verblijft, is een goede dekking voor repatriëring en bereddingskosten wel aan te bevelen. Voor een stedentrip naar Berlijn kan je ook weer volstaan met een meer uitgeklede dekking en dus lagere premie.

Wat ga ik daar ondernemen?

Je kunt je voorstellen dat 14-dagen op het strand andere risico’s met zich meebrengt dan een junglesafari in een oerwoud. Ga je rondreizen, wandelen, klimmen, sporten, werken of andere activiteiten ondernemen tijdens je vakantie dan heeft dat gevolgen voor je reisverzekering. Ga je voornamelijk uitrusten en feestvieren, dan kan je ook weer volstaan met een minder uitgebreide, dus goedkopere reisverzekering.

Wat neem ik mee?

Hoe lang blijf je weg en wat neem je mee? Een duur duikhorloge wil je graag goed verzekeren, maar een zwembroek en een paar T-shirts zijn minder belangrijk. Kijk goed naar wat je meeneemt en stem de dekking van je reisverzekering daarop af. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe en dure laptop meeneemt is de dekking en de nieuwwaarderegeling van je reisverzekering erg belangrijk. Het kan je bij een eventueel schade al snel honderden euro’s aan schadevergoeding schelen. Maar heb je een laptop die al vier jaar oud is dan speelt dit weer geen rol. Deze is dan immers al zo goed als afgeschreven.

Een goedkope reisverzekering kan prima

Vooral jouw persoonlijke situatie en reisomstandigheden bepalen uiteindelijk de hoogte van de premie van je reisverzekering. Een goedkope reisverzekering met een minder uitgebreide dekking kan prima wanneer deze aansluit bij jou wensen. Wel moet je jezelf van te voren verdiepen in de materie, rekening houden met de vijf punten en op basis daarvan de juiste keuze maken.

Een reisverzekering afsluiten?

Voor je een reisverzekering afsluit, kun je eerst zelf de premie berekenen. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Na het afsluiten ontvang je de polis direct per e-mail.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739