vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Schengen travel insurance met visum garantie, al v.a. €2,- per dag goed verzekerd!

Met de Allianz Schengen travel insurance is jouw buitenlandse gast uitstekend verzekerd in heel Europa. Deze verzekering is de beste keuze voor de aanvraag van een Schengen visum. Je ontvangt zelfs gratis visum garantie, dat betekent dat als een visumaanvraag wordt afgewezen, je niets hoeft te betalen voor deze verzekering. Wij laten de polis dan vervallen en als je al betaalt hebt, ontvang je alles terug (ook de poliskosten en de assurantiebelasting). Zo loop geen enkel financieel risico met de Allianz Schengen travel insurance.

Een medische Schengen verzekering is noodzakelijk voor visumplichtige toeristen die naar Schengenlanden willen reizen omdat het een vereiste is voor het verkrijgen van een Schengenvisum. Deze verzekering biedt financiële bescherming tegen hoge medische kosten en dekt repatriëring in geval van ernstige gezondheidsproblemen. Het is een belangrijk onderdeel van de visumaanvraag omdat het ervoor zorgt dat medische kosten niet ten laste komen van het bezochte land. De Allianz Schengen travel insurance is een voorbeeld van een verzekering die voldoet aan deze eisen.

Kies je voor Allianz, dan kies je voor de zekerheid van de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Dan weet je dat het goed zit!

De Allianz Schengen travel insurance wordt ook aanbevolen door Schengenvisum.info een autoriteit op het gebied van informatie over Schengen visa. Wederom een garantie dat je een goede keuze maakt.

Allianz Schengen travel insurance
Allianz Schengen travel insurance met visum garantie, al v.a. €2,- per dag goed verzekerd!

Allianz Schengen travel insurance met visum garantie, al v.a. €2,- per dag

Als je een reisverzekering nodig hebt voor iemand die je uit het buitenland bezoekt, is de Allianz medische Schengen verzekering een goede optie. Deze verzekering kost maar €2,- per dag als de bezoeker uit bepaalde landen komt, zoals Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije, Marokko, of een land in Europa. Maar als je bezoeker uit een ander land komt, zoals China, Indonesië, India of de Filipijnen, dan kost de verzekering €3,- per persoon per dag.

Deze verzekering van Allianz is speciaal ontworpen voor mensen die een Schengenvisum nodig hebben om Nederland of Europa te bezoeken. Met deze verzekering is je bezoeker goed gedekt voor allerlei risico’s met de nadruk op medische kosten. Denk aan kosten voor de dokter of het ziekenhuis, maar ook als er iets gebeurt waardoor hij of zij snel terug moet naar huis (repatriëring). Ook zijn belangrijke zaken als hulpverlening en tandartskosten na een ongeluk meeverzekerd. Dit zorgt ervoor dat je buitenlandse gast zonder zorgen kan genieten van het bezoek.

DekkingTravel Risk Insurance
Premie per persoon per dagv.a. € 2,-
Maximale leeftijd69 jaar
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/crematie en overkomst familie
Reisdocumenten (aanschafkosten)
Vervangende kleding en/of toiletartikelen
Schade aan logiesverblijven
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst
Gedwongen oponthoud
Mee te verzekeren opties:
Wintersport en bijzondere sporten
Annuleringsverzekering
Werelddekking
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Premie Allianz Travel Risk Insurance

De premie voor de Allianz Schengen travel insurance is voor iedereen gunstig en niet-leeftijdsafhankelijk:

 • Europadekking: €2,- per persoon per dag (voor visumplichtigen binnen Europa).
 • Werelddekking: €3,- per persoon per dag (voor visumplichtigen buiten Europa).
 • Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten: €1,15 per persoon per dag.
 • Minimumpremie: €11,50
 • Kosten per verzekeringsbewijs: €4,50
 • Annuleringsverzekering: 5% van de reissom (exclusief assurantiebelasting) indien geboekt bij een Nederlandse touroperator.

Er geldt bij de Allianz Travel Risk Insurance voor Schengen een eigen risico voor medische kosten van €45,- De verzekering is af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar. Is je buitenlandse gast ouder? Kijk dan hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/oom-verzekeringen/medische-reisverzekering-buitenlanders-boven-70-jaar/

Verzekering voor Schengen visa

Een Schengen verzekering voor Nederland is een speciale verzekering die nodig is als iemand een kort verblijf visum voor Nederland of andere Schengenlanden aanvraagt. Wanneer iemand zo’n visum wil krijgen, moet hij of zij laten zien dat er een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan bepaalde eisen. De belangrijkste eisen voor deze verzekering zijn:

 1. Dekking voor repatriëring: Dit betekent dat de verzekering de kosten moet dekken als de persoon om medische redenen snel terug naar zijn of haar thuisland moet, maar ook bij overlijden.
 2. Dekking voor dringende medische zorg en spoedbehandeling: Als er iets gebeurt en er is snel medische hulp nodig, moet de verzekering deze kosten dekken.
 3. Geldig in het hele Schengengebied: De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden, niet alleen in Nederland.
 4. Minimale dekking van €30.000,-: Dit is het minimumbedrag dat de verzekering moet dekken voor medische kosten.
 5. Dekking voor de hele duur van het bezoek: De verzekering moet geldig zijn voor de hele periode dat de persoon in het Schengengebied verblijft.

Bij het aanvragen van het visum moet de aanvrager het bewijs van de originele verzekeringspolis laten zien. Dit bewijst dat de verzekering is afgesloten en aan alle eisen voldoet. De Allianz Schengen travel insurance voldoet ruimschoots aan alle eisen en wordt dan ook altijd geaccepteerd op ambassades, consulaten en bij VFS Global.

Dit moet je weten over de Allianz Schengen travel insurance

Hier zijn een paar belangrijke aandachtspunten die je moet weten over de Allianz Schengen travel insurance:

 • Gratis wijzigen van de polis: Voordat de verzekering ingaat, kun je de details van de polis zonder extra kosten wijzigen. Dit is handig als er iets verandert in je reisplannen of in de informatie van de verzekerde.
 • Terugbetaling bij visumweigering: Als het visum wordt geweigerd, dan annuleert Allianz de Schengen travel insurance en krijg je de betaalde premie terug. Dit vermindert het financiële risico als het visum om een of andere reden niet wordt goedgekeurd.
 • Verzekering voor iemand anders afsluiten: Je kunt deze reisverzekering afsluiten voor een buitenlandse gast. In dat geval ben jij de verzekeringnemer (degene die betaalt) en de buitenlandse gast is de verzekerde. Dit is handig als je gasten uit het buitenland ontvangt.
 • Digitale verzending van de polis: De polis, inclusief de voorwaarden, wordt digitaal naar je e-mailadres gestuurd. Dit betekent dat je de polis snel en gemakkelijk naar het buitenland kunt sturen naar de persoon voor wie de verzekering is.
 • Snelle verwerking: De polis wordt meestal dezelfde dag of de volgende dag verzonden. Aanvragen die in het weekend binnenkomen, worden op maandag verwerkt. Als er haast bij is, kun je contact opnemen met Allianz voor snellere verwerking.
 • Alleen voor gasten die nog niet in Nederland zijn: Je kunt de Allianz Schengen travel insurance alleen afsluiten voor buitenlandse gasten die nog niet naar Nederland zijn vertrokken. Het is dus belangrijk om de verzekering te regelen voordat je gasten hun reis beginnen.

Deze punten maken de Allianz Schengen travel insurance een flexibele en betrouwbare optie voor het verzekeren van buitenlandse gasten die Nederland of andere Schengenlanden bezoeken.

Vragen?

Heb je vragen over een visum verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739