vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering vliegticket met corona dekking nu € 24,95

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Een vliegticket annuleringsverzekering met dekking voor corona kan je hier voordelig regelen voor eenmalig € 24,95 (Europadekking) of € 39,95 voor werelddekking. De maximale vergoeding is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking. De polis van jouw Allianz vliegticket annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail.

Kun je onverwachts niet mee met het vliegtuig, bijvoorbeeld omdat je positief bent getest op corona? Dan moet jij je vliegticket annuleren? De Annuleringsverzekering vliegticket met corona dekking van Allianz vergoedt dan de annuleringskosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij terugkrijgt. De dekking geldt voor zowel voor geboekte vliegtickets, als treintickets, bus- of bootreizen. Of je nu een vliegticket boekt bij KLM, Transavia, Lufthansa, Vueling, TUI of Corendon, met deze vliegticketverzekering zit je safe!

Sluit deze annuleringsverzekering voor vliegtickets af binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket. De annuleringsverzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit en eindigt op de eerste dag van je reis of op de datum waarop je vliegticket wordt geannuleerd.

vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking
Vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking

Voordelen van de vliegticket annuleringsverzekering

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering met corona dekking? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De Allianz polis en voorwaarden van de vliegticket annuleringsverzekering ontvang je direct per e-email. Jouw voordelen:

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte vliegtickets.
√  Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
√  Ook dekking bij corona besmetting.

Direct online afsluiten bij Allianz!

Sluit in 3 simpele stappen de annuleringsverzekering voor vliegticket met Corona dekking af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de annuleringspolis en voorwaarden van Allianz direct per e-mail.

Annuleringsverzekering vliegticket met corona dekking van Allianz

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Allianz Global Assistance is onderdeel van het Allianz en de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met het hoofdkantoor in Amsterdam. Een veilig en vertrouwd adres voor een goede vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking.

Vliegticketverzekering tegen annuleringskosten

Met de vliegticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vliegreis. De annuleringsdekking geldt onder andere bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde, overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad. Maar ook als je een huurwoning krijgt toegewezen, bij onvrijwillige werkloosheid bij contract voor onbepaalde tijd en bij beëindiging van je relatie.

Prijzen en dekking annuleringsverzekering vliegtickets

De prijs van de annuleringsverzekering voor een vliegticket van Allianz Global Assistance is € 24,95 voor Europadekking en € 39,95 voor werelddekking. Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en € 2,50 poliskosten.

Wat is verzekerd met de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking?

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen om een meerjarige opleiding af te ronden is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis.
 • Als op de dag van het vertrek de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis gestolen, verloren of vermist zijn.

Je bent ook voor annulering verzekerd als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw ticket, boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten.

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking(FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering voor slechts € 24,95.

Ben ik met de annuleringsverzekering voor vliegtickets ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Welke vliegticket annuleringsverzekeringen zijn er en wat kost het?

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 (voor vliegtickets met een Europese bestemming). vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan betaal je € 39,95. Je bent in beide situaties voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per polis.

Wat dekt de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking?

Kan je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, mits deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Kan ik deze vliegticket annuleringsverzekering ook gebruiken voor een zelf samengestelde reizen?

Deze verzekering geldt alleen voor los geboekte tickets voor een vliegtuig, bus, boot of trein. Annulering van andere onderdelen van de reis, zoals verblijf of huurauto worden niet vergoed. Wil je een samengestelde reis compleet verzekeren, kies dan voor onze kortlopende annuleringsverzekering.

Wanneer begint en eindigt de dekking van de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking af binnen 7 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je een vraag over de vliegticket annuleringsverzekering met corona dekking of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739