vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Backpacker reisverzekering: speciaal afgestemd op de doelgroep

Backpacker reisverzekering
Backpacker reisverzekering

Backpackers, ook wel Globetrotters genaamd, is een uitdrukking die van oudsher gebruikt wordt voor budgetreizigers. Gewapend met een rugzak reizen ze de wereld over.

Het belangrijkste verschil tussen backpacken en andere vormen van reizen is, dat Backpackers zoveel mogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer om te reizen. Backpackers maken vaak gebruik van jeugd hostels in plaats van traditionele hotels. Daarnaast is de reisduur meestal langer dan bij een traditionele vakantie.

Reisverzekeringen voor backpackers

De meeste Backpackers vinden contact met elkaar en de plaatselijke bevolking belangrijker, dan het zien van bezienswaardigheden. Het backpacken is de laatste decennia zo populair geworden, dat er een hele bedrijfstak is ontstaan voor deze groep reizigers. Er zijn speciale backpackersreisbureaus, accommodaties en er zijn zelfs aparte reisverzekeringen voor backpackers.

Voor backpackers en voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan is de Globetrotter Reisverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze. Je kunt deze speciale reisverzekering afsluiten als je gaat backpacken, maar ook indien je gaat studeren, een wereldreis gaat maken en/of werken in het buitenland. Je kunt deze reisverzekeringen voor maximaal 24 maanden afsluiten. Ook bestaat de mogelijkheid om tijdens je reis deze reisverzekering te verlengen. Echter de maximaal te verzekeren periode is altijd twee jaar.

Voordelen van een Backpacker reisverzekering

Een backpacker reisverzekering is speciaal afgestemd op de doelgroep, de voordelen hiervan zijn:

  • In geval van nood kan je contact opnemen met de alarmcentrale. Je bent verzekerd van wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar, dus je hoeft geen rekening te houden met tijdsverschil. Je word altijd in je eigen taal geholpen.
  • Je kan bij je Globetrotter Reisverzekering of de Lang-op-Reisverzekering ook medische kosten mee verzekeren. Wij adviseren je dit wel te doen. Je zorgverzekering vergoed medische kosten tot maximaal het niveau in Nederland. In sommige landen kun je daardoor een financieel risico lopen.
  • Medische kosten zijn op twee manieren mee te verzekeren. Als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering. of volledig.
  • Snelle behandeling van schade bij verlies of diefstal van je bagage. Kosten door schade, diefstal, medische kosten etc. tijdens je verblijf in het buitenland, wil je natuurlijk zo snel mogelijk uitgekeerd krijgen.
  • Je hebt de mogelijkheid om bijzondere en risicovolle sporten mee te verzekeren die je tijdens je backpackreis wilt uitoefenen.
  • Op een Globetrotter Reisverzekering of een Lang-op-Reisverzekering mag je tijdens je backpackreis ook werkzaamheden verrichten. Standaard zijn administratieve, toezichthoudende of werkzaamheden van dien aard standaard mee verzekerd. Voor werkzaamheden die meer gevaar opleveren, bijvoorbeeld door het gebruik van machines, moet een toeslag worden betaald. Mocht je hier vragen over hebben? Neem dan contact met ons op.

Een reisverzekering voor Backpackers afsluiten?

Speciale reisverzekering voor backpackers, studie, stage of werk in het buitenland. Premie berekenen en/of afsluiten:

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor Backpackers of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of per e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739