vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Calamiteitenfonds: overstromingen Queensland is een natuurramp

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Vandaag 13 januari heeft het Calamiteitenfonds een uitkeringsvatbare situatie vastgesteld voor de Australische deelstaat Queensland. De calamiteit betreft een natuurramp en geldt met terugwerkende kracht tot 25 december.

Wat betekent dit voor reizigers?

Indien zich tijdens je reis of op de bestemming een natuurramp voordoet, kan het zijn dat daardoor je reisprogramma moet worden aangepast. Misschien moet je zelfs naar een ander hotel worden gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en moet je eerder terug naar huis. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Voorwaarde is dat je touroperator is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Situatie ter plaatse

Het zuidoosten van de staat Queensland en het noordoosten van de staat New South Wales in Australië zijn getroffen door zware overstromingen. Queensland is het zwaarst getroffen. Voornamelijk in Ipswich, Caboolture en de hoofdstad Brisbane is de situatie kritiek te noemen. In verscheidene gebieden is de stroomvoorziening afgesloten en functioneert het telefoonnet niet meer.

Calamiteit en uitkeringsvatbare situatie vastgesteld

Op de website van het Calamiteitenfonds staat te lezen dat de overstromingen in Queensland zo extreem zijn dat ze hebben besloten een calamiteit en een uitkeringsvatbare situatie vast te stellen. Wel benadrukt de Calamiteitencommissie dat overstromingen als gevolg van hevige regenval voor dit gebied in het cycloonseizoen niet altijd leiden tot vaststelling van een calamiteit. In het reisadvies voor Australië van het ministerie van Buitenlandse Zaken staat ook een waar­schuwing over dit gebied. Het is de taak van reisorganisatoren om hiermee in de planning en uitvoering van hun reizen rekening te houden.

Voor meer informatie: Calamiteitenfonds

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739