vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Dure vakantie geboekt? Check je doorlopende annuleringsverzekering!

Heb je een dure vakantie geboekt? Dan is het goed om ook even je doorlopende annuleringsverzekering te controleren. Voor de annuleringsdekking geldt namelijk een maximaal verzekerd bedrag per persoon en per polis.

Bij Allianz Global Assistance bijvoorbeeld is dat standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Dit kan je eventueel verhogen met een extra dekking tot € 3.000 per persoon per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Het maximumbedrag per polis is wat een reisverzekeraar per reis maximaal vergoedt, ongeacht het aantal verzekerde personen op de polis.

Kortlopende annuleringsverzekering voor resterende reissom

Dure vakantie geboekt? Check je doorlopende annuleringsverzekering!

Een annuleringsverzekering biedt een financiële vergoeding als een geboekte vakantie om persoonlijke redenen niet kan doorgaan of vroegtijdig moet worden afgebroken. En is daarom extra belangrijk bij een dure reis. Maar wat als je een reis geboekt hebt voor je gezin die hoger is dan het maximale dekkingsbedrag van je doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Dat probleem is vrij simpel op te lossen door een extra kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten voor het bedrag wat buiten de dekking valt. Zo ben je alsnog volledig verzekerd mocht je reis door omstandigheden niet door kunnen gaan.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. Een annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • ernstige ziekte of overlijden van je huisdier;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding de verzekeraar hiervoor kent.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Vragen over een annuleringsverzekering?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739