vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Geen eigen risico zorgverzekering met reisverzekering van Allianz Global Assistance

Geen eigen risico zorgverzekering met reisverzekering

Geen eigen risico zorgverzekering met reisverzekering

Wil je bij medische kosten in het buitenland niet geconfronteerd worden met een financiële tegenvaller van 350 euro? Dan is een reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten de juiste oplossing.

Wettelijk verplicht eigen risico zorgverzekering

Iedere persoon van 18 jaar of ouder in Nederland heeft een wettelijk verplicht eigen risico op zijn of haar zorgverzekering.

Dit betekent dat men de eerste 350 euro aan ziektekosten zelf betaalt. Ook wanneer er in het buitenland medische kosten worden gemaakt. Heb je een reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten, dan wordt dit verplicht eigen risico wél vergoedt

Reisverzekering en vergoeding eigen risico

Niet alle reisverzekeraars vergoeden het wettelijk verplichte eigen risico van je zorgverzekering. Vakantiegangers die elders een reisverzekering afsluiten met dekking voor medische kosten komen zo toch voor onverwachte kosten te staan. Om dit te voorkomen, vergoedt Allianz Global Assistance dit verplichte eigen risico van de zorgverzekering wél. Een verzekerde kan ook een hoger eigen risico nemen, dan betaalt hij minder premie (vrijwillig eigen risico). Dit vrijwillig eigen risico valt niet onder de vergoeding van een Allianz Global Assistance reisverzekering.

Terugontvangen medische kosten/eigen risico zorgverzekering

Als een reiziger medische kosten bij Allianz Global Assistance declareert en hiervoor een vergoeding ontvangt, verhaalt Allianz Global Assistance de schade op de zorgverzekeraar van die persoon. Sommige zorgverzekeraars vragen deze vergoeding aan jou terug, omdat de kosten onder het wettelijk verplichte eigen risico vallen. Is dat het geval? Dan kan je een kopie van het bericht van je zorgverzekeraar onder vermelding van jouw dossiernummer naar Allianz Global Assistance sturen. Je ontvangt dit bedrag dan alsnog van Allianz Global Assistance terug.

Voorkom een schadepost van 350 euro, sluit een reisverzekering af!

Dus wil je geen medische kosten in het buitenland en ook geen extra tegenvaller van 350 euro (verplicht eigen risico zorgverzekering). Sluit dan een reisverzekering af. Je kunt zelf gemakkelijk een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten in slechts drie stappen. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Allianz Global Assistance: grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar. Met alarmcentrales in 29 landen wereldwijd. En een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Voordelen van een Allianz Global Assistance reisverzekering

  • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
  • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
  • Een reisverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
  • Eigen alarmcentrales in 28 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
  • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
  • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

De reisverzekeringen van Allianz Global Assistance kun je afsluiten via ReisverzekeringBlog.nl

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739