vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Eerste gipsvlucht geland op Rotterdam The Hague Airport

Eerste gipsvlucht geland

De eerste gipsvlucht is een feit, deze arriveerde vandaag op Rotterdam The Hague Airport.

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance haalt vier geblesseerde wintersporters terug naar Nederland. Drie van hen hebben een beenfractuur (scheenbeen) en de vierde een verdraaide knie. Het gaat in totaal om elf Nederlanders die in Oostenrijk wintersportvakantie aan het vieren waren.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance (voorheen Allianz Global Assistance) is één van de Nederlandse alarmcentrales die plaatsen voor hun verzekerden op deze ambulancevlucht reserveerde, naast de ANWB, Eurocross Assistance en SOS International. Elk jaar zijn er meerdere wintersporters die hun vakantie voortijdig moeten beëindigen. De meest voorkomende skiblessures zijn been- en armfracturen. Ook het verdraaien van de knie komt heel vaak voor. Behalve goed opletten op de pistes kunnen wintersporters in de voorbereiding al zorgen voor een leuke en veilige wintersportvakantie. Door goede training zoals opbouw van spierkracht, de juiste uitrusting en voeding kunnen blessures voor een groot deel worden voorkomen.

Tips voor veilige wintersport

Spieren
Het is aan te bevelen om de beenspieren voor vertrek naar de wintersport flink te trainen. Advies voor de skivakantie is wat vaker de trap nemen en te wandelen. Andere geschikte vormen van sporten kunnen joggen, fietsen, rollerbladen of steppen zijn.

Juiste uitrusting en helm
Adequate sportkleding en een skiuitrusting die past bij het lichaamstype en het skiniveau zijn belangrijk. Voor alle leeftijden en alle vormen van wintersport is het dragen van een helm noodzaak. Botsingen zijn de oorzaak van de meeste skiongelukken en hoofdletsel kan ernstige gevolgen hebben. Wanneer men een helm draagt wordt de kans op ernstig hoofdletsel gehalveerd.

Gezonde maaltijden, water en (zon)bescherming
Allianz Global Assistance wijst skiërs op het belang van goede voeding waarbij in het specifieke geval van wintersport gedacht kan worden aan maaltijden die rijk zijn aan proteïnen en koolhydraten. Een fles water, graanreep of een zoete snack moeten dagelijks mee in de rugtas. Dat laatste kan van pas komen als skiërs in de middag moe beginnen te worden maar hun route nog moeten of willen vervolgen. Verder wijst de alarmcentrale erop dat zonbescherming altijd belangrijk is. Zonnebrandcrème, bescherming voor de lippen en een donkere skibril mogen dan ook niet ontbreken op de piste.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739