vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Naar Griekenland en je reisverzekering

griekenland Op dit moment is er in de media veel aandacht voor de financiële situatie in Griekenland. Waar moet je rekening mee houden en wat dekt de reis- en/of annuleringsverzekering?

Goed voorbereid op reis naar Griekenland

Reis je naar Griekenland, neem dan meer contant geld mee voor het geval er geen geld meer uit de pinautomaten komt. Je kan in je accommodatie vaak een kluisje huren om dit geld in te bewaren. Als je extra geld meeneemt op vakantie, dan ben hiervoor bij Allianz Global Assistance verzekerd tot maximaal 750 euro per polis per reis. Je moet dan wel de dekking ‘geld’ hebben afgesloten op de reisverzekering.

Wat is gedekt op de reis- en annuleringsverzekering?

Het failliet gaan van een land is niet standaard gedekt op een reis- en annuleringsverzekering. Als de situatie in Griekenland leidt tot onrust of stakingen, dan vergoedt Allianz Global Assistance wel de extra kosten die je moet maken door oponthoud aan het eind van het verblijf op de bestemming. Als bijvoorbeeld de terugvlucht vertraagd is vanwege stakingen van luchtvaartmaatschappijen, dan worden de extra reis- en verblijfskosten vergoed.

Belang van een reisverzekering

Ga je op reis naar Griekenland, dan adviseren wij altijd een reisverzekering af te sluiten. Als er iets gebeurt waardoor je in het ziekenhuis terecht komt, dan is het op de Griekse eilanden beter om in een privékliniek behandeld te worden dan in een staatsziekenhuis. De kosten van een privékliniek liggen echter veel hoger dan die van een staatsziekenhuis. Een reisverzekering met dekking voor ‘Medische kosten’ voorkomt dat je zelf het verschil moet betalen.

Meer informatie of wil je een reisverzekering afsluiten: Kortlopende reisverzekering »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739