vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hepatitis A uitbraak in Taiwan (China)

Hepatitis A uitbraak in Taiwan (China)

Promed meldt een toename van het aantal mensen dat in de afgelopen jaren hepatitis A-virusinfecties (besmettelijke geelzucht) heeft opgelopen in Taiwan.

De besmetting wordt vooral veroorzaakt door het eten van ongekookt voedsel, met name zeevruchten.

Reizigers naar Taiwan dienen vooraf informatie in te winnen bij huisarts, GGD of vaccinatiecentra. Preventieve maatregelen die genomen kunnen worden zijn vaccinatie en algemene hygiënemaatregelen.

Wat is Hepatitis A?

Hepatitis A is een zeer besmettelijke virusinfectie die een ontsteking van de lever veroorzaakt. Het virus verlaat het lichaam via de ontlasting. Wanneer een met hepatitis A besmette persoon na toiletbezoek de handen niet goed wast, kan het virus terecht komen op bijvoorbeeld handdoeken, kranen en deurklinken. Ook verspreidt het virus zich via besmet water en voedsel. Vooral kinderen kunnen makkelijk besmet worden. Ze vergeten vaak hun handen goed te wassen na toiletgebruik en steken vaker hun handen/vingers in de mond. Kinderen met Hepatitis A kunnen dit ongemerkt doorgeven aan andere kinderen en volwassenen. De ziekte komt voor in de meeste (sub)tropische landen en een aantal landen in Oost-Europa.

Klachten bij Hepatitis A

De tijd tussen besmet worden en ziekte is gemiddeld 28 dagen. Hepatitis A verloopt bij kinderen vaak ongemerkt of zijn ze alleen wat moe en hangerig. Volwassenen hebben meestal wel klachten. De ziekte begint plotseling met algemene malaise, griep, koorts, gebrek aan eetlust, misselijkheid en buikklachten. Na enkele dagen kan de huid en het oogwit geel worden, de urine theekleurig en de ontlasting stopverfkleurig. Dit duurt ongeveer één à twee weken. De herstelperiode duurt soms maanden, waarbij men moe en lusteloos is.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739