vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Is het huren van een scooter (of brommer) in het buitenland gedekt op mijn reisverzekering?

Is het huren van een scooter (of brommer) in het buitenland gedekt op mijn reisverzekering?
Is het huren van een scooter (of brommer) in het buitenland gedekt op mijn reisverzekering?

Nee, het huren van een scooter (of brommer) in het buitenland is op geen enkele reisverzekering gedekt.

Het huren van een scooter in het buitenland houdt veel risico’s in. De schade aan de scooter is namelijk nooit gedekt door je reisverzekering. De schade die je toebrengt aan anderen verkeersdeelnemers ook niet. Als het goed is, is de verhuurder daarvoor zelf verzekerd, maar mogelijk moet je daar ook aan meebetalen. De borg ben je vaak ook kwijt.

Een reisverzekering vergoedt (in aanvulling op de zorgverzekering) meestal wel de medische kosten als gevolg van een scooterongeval. Je moet dan de dekking medische kosten hebben meeverzekerd op je reisverzekering. Mocht er sprake zijn van strafbare feiten (bijvoorbeeld geen geldig rijbewijs, alcoholmisbruik of andere zaken) dan de reisverzekeraar alsnog een vergoeding voor geneeskundige kosten weigeren of deze op jou verhalen.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons, telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739