vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering & annuleringsverzekering: Ben ik verzekerd als ik zwanger op reis naar het buitenland ga?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Ik ben zwanger en wil op vakantie naar het buitenland. Ben ik dan bij zwangerschapsproblemen verzekerd op de kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance? En hoe zit het met een annuleringsverzekering?

Ben ik verzekerd als ik zwanger op reis naar het buitenland ga?
Ben ik verzekerd als ik zwanger op reis naar het buitenland ga?

Ja, als het gaat om een zwangerschapscomplicatie, dan ben je verzekerd bij Allianz Global Assistance. Er moet dus sprake zijn van spoedeisende medische hulp. Een voorbeeld daarvan is pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging). 

Let op!: Een normale zwangerschap en de kosten daarvan zijn zowel op de kortlopende– als op de doorlopende reisverzekering niet meeverzekerd. Je kan dus niet tijdens je vakantie in het buitenland naar een ziekenhuis gaan om te laten checken of alles goed gaat met het ongeboren kindje en deze kosten claimen op je reisverzekering.

Annuleringsverzekering (kortlopend of doorlopend)

Heb je al een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance afgesloten en ben je zwanger geworden, dan mag je een al geboekte reis annuleren. De kosten daarvan worden dan vergoed door de verzekeraar. Sluit je een doorlopende- of kortlopende annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance af als je al zwanger bent, dan mag je annuleren als er complicaties optreden tijdens je zwangerschap.

Zwanger maar nog geen annuleringsverzekering

Stel je bent vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten en je bent al zwanger, dan kan je dat alsnog doen bij Allianz Global Assistance. Je kunt dan niet meer annuleren omdat je niet meer op vakantie wilt, maar wel indien er complicaties ontstaan.

Zwangerschap en reizen

Het hoeft geen probleem te zijn om tijdens je zwangerschap op reis te gaan. Maar het is wel verstandig je vooraf goed te laten informeren. Kies je bestemming zorgvuldig en overweeg de lengte van je reis. Je kunt onnodige risico’s voorkomen door weloverwogen beslissingen te nemen.

Het is uiteraard zeer riskant om af te reizen naar een bestemming waar er onvoldoende medische zorg te verwachten is. Neem eventueel contact op met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance, zij kunnen je hier meestal wel over informeren. Vermijd ook landen met een hoog gezondheidsrisico, tenzij de reis absoluut noodzakelijk is. Grote hoogtes en extreme hitte zijn bronnen van groot ongemak en kun je ook beter vermijden.

Ben je zwanger en wil je met het vliegtuig op vakantie? Denk er dan wel aan dat je soms niet meer mag vliegen of een verklaring nodig hebt. Over het algemeen kan je tot 28 weken probleemloos vliegen. Meldt bij de luchtvaartmaatschappij wel dat je zwanger bent. Na de 36 weken zullen bijna alle vliegmaatschappijen je weigeren, aangezien ze geen bevalling in de lucht willen riskeren. Tussen de 28 en 36 (of 34) weken heb je vaak een zwangerschapsverklaring nodig om te mogen vliegen. Informeer altijd eerst bij je luchtvaartmaatschappij.

Je dient er rekening mee te houden dat een lange vlucht veel ongemak kan opleveren voor benen en voeten, zeker als je zwanger bent. Het is belangrijk om veel water te drinken tijdens de vlucht, vaak op te staan en rond te lopen. Het is ook raadzaam om steunkousen te dragen.

Vragen?

Heb je nog vragen over reis- en annuleringsverzekeringen en zwangerschap? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739