vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Steeds meer kitesurfers betrokken bij ongevallen of moeten gered worden

Redding-Kitesurfer

Steeds meer kitesurfers moeten gered worden

In de afgelopen week hebben de vrijwilligers van de Reddingsbrigade 59 kitesurfers gered. Het aantal ongevallen waarbij kitesurfers betrokken was, is het hoogst aantal tot nu toe sinds de start van hulpverleningsregistratie (2011) aan deze groep watersporters.

In totaal werd er in de afgelopen week 498 keer hulp verleend. De Reddingsbrigade verleende 364 keer eerste hulp, herenigde 29 kinderen weer met hun ouders en redde 48 personen uit een levensbedreigende situatie. 32 baders en zwemmers en 73 opvarenden, waarvan 59 kitesurfers kregen hulp van de reddingsbrigade.

Problemen kitesurfers door  gebrek aan ervaring en materiaalpech

In Ouddorp rukte de Reddingsbrigade in de afgelopen week zo’n 44 keer uit voor hulp aan kitesurfers. De meeste kitesurfers hadden, soms door gebrek aan ervaring, materiaalpech waardoor enkelen zelfs in een levensgevaarlijke situatie terecht kwamen. De Reddingsbrigade waarschuwt voor onervarenheid en vraagt kitesurfers vooral goed voorbereid, met aandacht voor omstandigheden en materiaal het water op te gaan.

In Petten redde de Reddingsbrigade dinsdag een vrouw uit het water en bracht haar, samen met haar 2 dochters veilig naar de kant. In Bergen kwam vrijdag bij aanvang van het Lifeguard examen, een spoedmelding binnen van een bodyboarder in nood. Het examen werd opgeschaald naar een daadwerkelijke reddingsactie.

De Reddingsbrigade adviseert badgasten en watersporters goed op de strandborden die bij de strandopgang staan te kijken en te letten op de vlaggen bij de reddingsbrigadepost waarmee waarschuwingen worden gegeven. Pas ook extra op wanneer een waarschuwing voor gevaarlijke stroming of een mui wordt gegeven.

Informatie over lokale risico’s, speciale zones voor watersport en kennis van de lokale situatie helpen ongelukken voorkomen. Omstandigheden zoals wind, weer en bodem, kunnen per locatie verschillen.

Reisverzekering voor kitesurfen

Ga je tijdens jouw vakantie kitesurfen en/of andere bijzondere sporten beoefenen? Dan kan je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten: de Adventure en Survival  verzekering van Allianz Global Assistance. Dat kan hier snel en voordelig. Je kan dan gaan kitesurfen in heel Europa en eventueel ook nog aan andere bijzondere sporten gaan doen tijdens jouw vakantie. Lees hier meer: reisverzekering voor kitesurfen

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739