vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Steeds meer vertraagde vluchten door luchtvaartmaatschappijen gecompenseerd

vertraging-vliegverkeer

Meer claims bij vluchtvertraging worden uitbetaald

Juridisch dienstverlener ARAG ziet steeds meer claims bij vluchtvertraging uitbetaald worden conform de wetgeving. De door het bedrijf opgerichte ARAG Flight Claim Service zag het aantal uitgekeerde claims het afgelopen jaar met 45% stijgen.

“Momenteel zien wij dat luchtvaartmaatschappijen steeds meer hun beleid aanpassen naar de huidige rechtspraak. Hierdoor zien wij een flinke stijging in het aantal toezeggingen tot betaling door luchtvaartmaatschappijen”, aldus een woordvoerder. “Daarnaast worden steeds meer consumenten zich bewust van hun rechten op compensatie bij vertraging en/of annulering van hun vlucht.”

Procedures zorgen voor duidelijkheid

Door het grote aantal procedures dat het bedrijf heeft gevoerd voor gedupeerde luchtvaartpassagiers is er – door uitspraken van rechters – veelal meer duidelijkheid gekomen rondom de toepassingen van de regels bij vertragingen en/of annulering van vluchten. “In overleg met de juridische afdelingen van de luchtvaartmaatschappijen slagen wij erin om een groot deel van de zaken op te lossen zonder tussenkomst van de rechter. De passagier en de luchtvaartmaatschappij zitten veelal niet te wachten op lange en dure procedures. Beide partijen zijn gebaat bij een snelle oplossing. Maar mocht het nodig zijn dan schuwen wij een rechtsgang niet”.

Service maakt berekening compensatie eenvoudig

Om het voor reizigers eenvoudiger te maken om te bepalen of zij recht hebben op compensatie en hoe hoog dat bedrag is, introduceerde ARAG in 2010 de Flight Claim Service. ARAG houdt dagelijks alle vluchtgegevens bij en kan zo exact berekenen hoe hoog het eventuele compensatiebedrag wordt. De prijs van het ticket heeft overigens niets te maken met de hoogte van het compensatiebedrag, dat kan oplopen tot 600 euro per persoon.Naast het compensatiebedrag kunnen passagiers in aanmerking komen voor vergoeding van eventuele additionele kosten zoals maaltijden en overnachtingen.

Op www.flightclaimservice.nl kunnen reizigers inzicht krijgen in de hoogte van de eventuele compensatie. Na het intoetsen van vluchtnummer en datum wordt inzicht verstrekt in het exacte bedrag van de compensatie. Ook vluchten die nog moeten plaatsvinden kunnen reizigers vooraf opgeven.


Reisverzekeringblog tip: Heb je vliegtickets geboekt? Wij hebben een uitstekende annuleringsverzekering voor tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.). Jouw ticket is voor € 2.000,- verzekerd tegen annuleringskosten. De premie bedraagt slechts € 16,90 Meer weten: Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739