vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Allianz Global Assistance: medische hulpverlening met 6% gestegen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Hulpverlener en reisverzekeraar Allianz Global Assistance heeft deze zomer aanzienlijk meer medische hulpverzoeken ontvangen. De Alarmcentrale kijkt terug op een drukke periode.

Er is sprake van een stijging van 6% in de maanden juni, juli en augustus ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de maand juni was er sprake van een forse stijging: het aantal medische meldingen steeg met bijna 25 procent.

Oorproblemen

In zo’n 40 procent van de medische dossiers uit de zuidelijke landen gaat het om maag- en darmklachten. Oorproblemen komen vooral veel voor in Turkije; 1 op de 5 meldingen heeft te maken met oorklachten.

Herkomst van meldingen

Er is een opvallende stijging van het aantal meldingen uit het vakantieland Spanje. Het aantal dossiers is met 60 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Griekenland, Turkije en Bulgarije. Uit deze landen zijn juist minder meldingen gekomen. Het aantal meldingen uit Griekenland is opvallend lager (-40%).

Medische hulpverlening – top 10 landen:

  1. Turkije
  2. Spanje
  3. Frankrijk
  4. Griekenland
  5. Italië
  6. Duitsland
  7. Amerika
  8. Oostenrijk
  9. Thailand
  10. Indonesië

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739