vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Nederlands paspoort waardevol: Je kan naar 122 landen visumvrij reizen!

Nederlands paspoort waardevol: Je kan naar 122 landen visumvrij reizen!

Nederlands paspoort waardevol: Je kan naar 122 landen visumvrij reizen!

Je mag blij zijn met je Nederlandse paspoort, deze behoort tot de meest waardevolle ter wereld. Zo kan je zonder visum naar 122 landen reizen en in 33 landen een visum bij aankomst krijgen zonder aanvraag vooraf. Het Nederlandse paspoort behoort daarmee tot de waardevolste reisdocumenten ter wereld. Dat blijkt uit de Passport Index 2017 van adviesbureau Arton Capital.

Staatsburgers van Singapore zijn nog beter af, zij hoeven in 159 landen vooraf geen visum aan te vragen. Duitsers mogen ook blij zijn met hun paspoort het geeft visumvrij toegang tot 158 landen. Het minst waardevol is het paspoort van Afghanistan, deze geeft slechts visumvrij toegang tot 22 landen.

Visumvrij reizen

Jaarlijks verschilt het aantal landen waar je visumvrij naar toe kan reizen. Voor bezitters van een Singaporees paspoort is de laatste twee jaar het aantal visumvrije bestemmingen met 16 landen toegenomen. Daarmee is Singapore de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gepasseerd. Amerikanen en Britten kunnen nu naar respectievelijk 154 en 156 landen vrij reizen.

Singapore is zelf ook erg soepel voor buitenlanders, maar liefst 163 nationaliteiten mogen het land in reizen zonder eerst een visum aan te vragen

Dat is wel anders met Europese landen. Nederland en andere Schengen lidstaten zijn veel strenger. Naar Nederland visumvrij reizen kan maar door paspoorthouders 93 landen. Maar het kan nog strenger. Slechts paspoorthouders uit 43 landen kunnen visumvrij reizen naar de VS maar dan moeten ze wel eerst een online een ESTA reistoestemming aanvragen.

Tip: Moet je een visum aanvragen? Sluit een annuleringsverzekering af

Reis je naar een visumplichtig land en heb je nog geen visum, dan is het verstandig om direct na het boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht het visum geweigerd worden dan kan je kosteloos je reis annuleren.

Nederlands paspoort

Het Nederlandse paspoort is een zogenaamd biometrisch paspoort. Op een flinterdunne RFID-chip staan onder andere alle gegevens die op de houderspagina staan weergegeven, aangevuld met extra (niet zichtbare) gegevens.

Iedereen met de Nederlandse nationaliteit kan een paspoort aanvragen bij de gemeente of het openbaar lichaam van zijn of haar woonplaats of bij het Bureau Burgerlijke Stand. Nederlanders die buiten het Koninkrijk der Nederlanden wonen, kunnen een paspoort aanvragen bij een Nederlandse ambassade of bij de gemeenten Den Haag, Haarlemmermeer (balie op Schiphol) of in één van de volgende grensgemeenten: Bergen op Zoom, Bergeijk, Echt-Susteren, Enschede, Maastricht, Montferland, Oldambt, Venlo, Breda en Sluis.

Personen jonger dan 18 jaar hebben hiervoor toestemming nodig van hun gezaghouder(s) of vervangende toestemming van de rechter.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739