vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse jongen tijdens vakantie verdronken in Balatonmeer

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers In het Balatonmeer in Hongarije is een 10-jarige Nederlandse jongen verdronken, zo melden diverse media.

Hij zwom zondagochtend rond half negen achter een zwemband aan die wegdreef, kwam plotseling in de problemen en ging kopje onder. Zijn moeder probeerde hem nog te hulp te schieten, maar kon hem niet meer vinden. Hij was met zijn ouders, een oom en tante en twee broertjes sinds zaterdag op vakantie in Révfülöp aan het Balatonmeer.

Er kwam snel een zoekactie op gang in het grote, maar ondiepe meer. Ook een traumahelicopter en ambulance kwamen snel ter plaatse. Met meer dan honderd mensen werd een lint gevormd. Na bijna twee uur werd met hulp van sonar-apparatuur het lichaam van de jongen aangetroffen.

De jongen en zijn tweelingbroer turnden bij Flik Flak in Den Bosch. Hij behoorde tot de jeugd top-3 van Nederland en won de afgelopen maanden nog twee medailles op het Nederlands kampioenschap. Yuri van Gelder was zijn grote idool.

Het Balatonmeer is een populaire vakantiebestemming. Het is het grootste meer van Midden-Europa.

Bron: Brabants Dagblad

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739