vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Nederlandse toerist verdronken in Thailand

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers In de populaire Thaise badplaats Pattaya, ten zuiden van Bangkok, is afgelopen zaterdag een Nederlandse toerist in zee verdronken, zo meldt de krant Pattaya One.

Het zou gaan om een 78-jarige man die aan het zwemmen was maar door de sterke stroming werd meegesleurd en uiteindelijk verdronk. Zijn 76- jarige echtgenote was getuige maar riep vergeefs om hulp.

Ooggetuige

Een Thaise strandmasseuse, Khun Gridsana, was tevens ooggetuige van het drama. Ze vertelde dat de Nederlandse vrouw in paniek naar haar hotel rende toen ze besefte dat haar man verdronken was. Daar werd ze opgevangen door het personeel. Het hotelmanagement heeft onmiddellijk de politie gewaarschuwd. Het lichaam van de Nederlander is door agenten uit het water gehaald.

De Nederlandse ambassade in Bangkok is door de Thaise autoriteiten ingelicht. Het Forensisch Instituut in Bangkok zal nog onderzoek doen naar de oorzaak van het dodelijke incident.

Toeristen

Een dag later verdronk een Chinese toerist van 18 jaar op het eiland Phuket. Drie weken eerder was een Amerikaanse student van 21 jaar door verdrinking om het leven gekomen. Vrijwel wekelijks vallen er doden onder internationale toeristen in de zeeën bij Thailand, meestal doordat ze de sterke stroming onderschatten of niet goed kunnen zwemmen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739