vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Medische verzekeringsverklaring voor Thailand

Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visum of Thailand Pass (dekking van tenminste 50.000 dollar)? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit.

Je hebt al een uitgebreide ziektekostenverzekering met werelddekking (exclusief de VS) met een Engelstalige Covid-19 verklaring (met een vermelding van 100.000 dollar dekking voor Covid-19 en medische kosten) vanaf € 25,24 per maand, dus voor de kosten hoef je het niet te laten (je kan de hoogte van de premie zelf beïnvloeden door de keuze van het pakket en de hoogte van het eigen risico).

Let op: De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Inreisvoorwaarden voor Thailand: Thailand Pass

Om naar Thailand te kunnen reizen moeten volledig gevaccineerde internationale reizigers nog steeds, voorafgaand aan hun aankomst een Thailand Pass aanvragen:

 • een geldig visum of een re-entry permit (zonder visum kan ook voor maximaal 30 dagen – Visa Exemption);
 • een ‘Thailand Pass’ met een QR-code;
 • een medische verzekering van tenminste 50.000 dollar;
 • een bevestiging van een hotelboeking van minimaal 1 nacht in een SHA+ of AQ hotel;
 • en een medisch certificaat met een RT-PCR-laboratoriumresultaat waaruit blijkt dat COVID-19 niet is gedetecteerd uiterlijk 72 uur voor vertrek.

Let op: Je kan per 1 november 2021 alleen naar Thailand reizen met een ‘Thailand Pass QR-code’ uitgegeven door de Thaise autoriteiten!

Engelstalige medische verzekeringsverklaring voor Thailand: dekking tenminste 50.000 dollar

Met de Tijdelijk in het buitenlandverzekering heb je medische dekking voor corona gerelateerde kosten in Thailand. Kies altijd voor de ziektekostendekking, de reisverzekering dekt namelijk geen medische kosten. De ziektekostendekking kent meerdere pakketten maar kies gerust voor de goedkoopste dekking.

Als je eenmaal in de aanvraagmodule terecht komt, vul je de aanvraag en het gezondheidsvragenformulier in. Daarna kan je ervoor kiezen om de verzekering snel af te sluiten door akkoord te gaan met een clausule waarmee alle bestaande klachten en kwalen zijn uitgesloten van de dekking. Als je hiervoor kiest, dan ontvang je de polis zo snel mogelijk in jouw e-mailbox.

Bij de Tijdelijk in het buitenland ziektekostenverzekering ontvangt je automatisch een Engelse verzekeringsverklaring. Voor je reis naar Thailand heb je een aangepaste verklaring nodig met de specifieke vermelding van een minimale dekking van 50.000 USD voor o.a. COVID-19 en ander medische kosten. Die kan je telefonisch aanvragen, nadat je de polis per e-mail hebt ontvangen. Vul het dus niet in bij de slotvraag van jouw aanvraag, want dan duurt je aanvraag langer.

De Engelstalige verzekeringsverklaring voor die je ontvangt voldoet aan alle eisen van de Thaise autoriteiten ambassade voor het verkrijgen van een Thailand Pass en de QR-code.

Wij garanderen dan ook dat de Engelstalige verzekeringsverklaring te allen tijde wordt geaccepteerd door de Thaise ambassade.

Hoewel Thailand een medische verzekering van tenminste 50.000 dollar vraagt, zal op de verklaring 100.000 dollar staan. De premie voor de verzekering blijft gelijk.

Ziektekostenverzekering voor Thailand met medische verzekeringsverklaring

Er zijn een aantal landen, waaronder Thailand, die bij een visumaanvraag een verklaring vragen waaruit expliciet blijkt dat je voor Covid-19 verzekerd bent. Niet iedere Nederlandse zorgverzekeraar wil deze verklaring afgeven. In dat geval kan je ervoor kiezen om hier een ziektekostenverzekering af te sluiten. Hiermee ben je gewoon 100% gedekt voor Corona en andere ziekten ook als je naar Thailand afreist (code oranje). Je kan de ziektekostenverzekering ook nog uitbreiden met een reisverzekering. Met de Tijdelijk in het buitenland verzekering ben je o.a. verzekerd voor:

 • SOS-dekking*
 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

*De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest. Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Uitbreiding reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze);
 • repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor een visum voor Thailand

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visumaanvraag voor Thailand? Wij kunnen de volgende tekst ook op de verklaring zetten: This health insurance policy covers the length of stay in Thailand with 40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment.  Sluit de ziektekostenverzekering af en neem even contact met ons op. Wij zorgen dan voor de gewenste verklaring.

Voor een Thailand medische verzekeringsverklaring moet je ziektekosten meeverzekeren!

Tijdelijk in het Buitenland-verzekering

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering is een verzekeringspakket met los af te sluiten verzekeringen, zoals ziektekosten, reis- en een annuleringsverzekering. Kies je voor de ziektekostenverzekering en de reisverzekering dan ben je uitstekend verzekerd, ook voor alle corona (Covid-19) gerelateerde klachten en andere medische kosten. Deze verzekering is speciaal voor Nederlanders die naar het buitenland gaan om te reizen, werken of wonen of die al in het buitenland wonen. Maar ook voor overwinteraars of langverblijvers of reizigers die een visum voor Thailand aanvragen en daarvoor een verzekeringsverklaring nodig hebben waarop staat dat ze verzekerd zijn voor Covid-19.

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering voor Thailand kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten en is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico. Indien je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden krijg je ook nog korting op de premie.

Tijdelijk in het Buitenland-ziektekostenverzekering voor medische kosten in Thailand

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering:

 • Ziektekostenverzekering en reisverzekering voor Thailand met dekking voor oranje reisadvies.
 • Engelstalige verklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar of euro is geen probleem.
 • Verzekeringsverklaring met “40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment”voor een Thais visum is geen probleem.
 • Voor iedereen die voor langere tijd naar Thailand gaat (minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in Thailand bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Comfort);
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je de premie berekenen of de tijdelijke ziektekostenverzekering voor Thailand afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze ziektekostenverzekering is per dag opzegbaar.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een medische verzekeringsverklaring voor Thailand (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een medische verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja, heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visum of een thailand Pass? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering afsluit.

Geven jullie ook een Engelstalige verzekeringsverklaring voor een Thais visum af?

Heb je een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig voor een visumaanvraag voor Thailand? Wij kunnen de volgende tekst ook op de verklaring zetten: “This health insurance policy covers the length of stay in Thailand with 40,000 THB coverage for out-patient treatment and 400,000 THB for in-patient treatment.
Een Engelstalige Covid-19 verklaring (met de vereiste 100.000 dollar dekking voor Covid-19) is ook geen probleem. Sluit de ziektekostenverzekering af en neem contact ons (contactgegevens staan op de polis). Wij zorgen dan voor de gewenste verklaring.

Wat kost een ziektekostenverzekering voor Thailand bij jullie?

Een ziektekostenverzekering voor Thailand heb je al vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor ziektekosten kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder dan is alleen Regular of Comfort mogelijk.

Wat valt er onder de dekking van de ziektekostenverzekering?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Comfort dekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze ziektekostenverzekering voor Thailand nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering, reisverzekering en ongevallenverzekering.

Ik reis naar Thailand waar het reisadvies code oranje is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in Thailand en andere landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Vragen?

Heb je vragen over een tijdelijke ziektekostenverzekering voor Thailand met een Engelstalige medische verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:    

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739