vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Thailand medische Covid-19 verzekeringsverklaring (Engelstalig)

Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand

Heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor een visum of Thailand Pass (dekking van tenminste 10.000 dollar)? Die kunnen wij gratis verstrekken als je op deze website een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluit.

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met medische kosten dekking (ook voor Covid-19) en werelddekking inclusief een verzekeringsverklaring voor Thailand, voor € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met medische kosten dekking (ook voor covid-19) en werelddekking met verzekeringsverklaring voor Thailand, voor € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten op reis, maar dit kan je zelf uitbreiden naar 180 dagen).

Raak je besmet met corona tijdens je reis of verblijf in Thailand? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je met de medische reisverzekering dekking voor medische kosten bij ziekenhuisopname.

Thailand Pass en een medische reisverzekering

Wie naar Thailand wil reizen moet daarvoor eerst een Thailand Pass aanvragen. Om Thailand Pass te kunnen aanvragen moet je o.a. het volgende document overleggen:

Required to show proof of insurance with at least 10,000 USD coverage for medical treatments in Thailand for the entire duration of their revised travel itinerary.

Bron: https://tp.consular.go.th/home

Thailand voert stapsgewijs versoepelingen door van de Covid-19 maatregelen. De inreisvoorwaarden voor Thailand wijzingen iedere maand per eerste van de nieuwe maand. Per 1 mei 2022 is, voor volledig gevaccineerde inreizende toeristen, het verplichte verzekerd bedrag voor medische reisverzekering geen 20.000 usd maar 10.000 usd. De verplichtte hotelboeking voor 1 nacht komt dan ook te vervallen evenals de PCR-test. De verwachting is dat per 1 juli alle Covid maatregelen worden beëindigd.

Thailand medische Covid-19 verzekeringsverklaring (Engelstalig)

De Engelstalige verzekeringsverklaring (buitenlandverklaring) voor Thailand is nodig voor de aanvraag van een Thailand Pass. Met de verzekeringsverklaring kan je aantonen dat je tijdens jouw verblijf in Thailand verzekerd bent voor medische zorg, ook tegen Covid-19.

Dus heb je voor je reis naar Thailand een medische verzekering nodig met een dekking van tenminste 20.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische verzekering voor Thailand kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar, die wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een Thailand Pass QR-code!

De verklaring bevat de onderstaande tekst:

We hereby confirm that the person named below has Travel Insurance for medical costs that covers all emergency health care, including health care related to the Covid-19 virus, up to $ 100.000. Only if not covered by a health insurance policy and if the abovementioned insured person has not travelled against government advice.

bovenstaande tekst staat op de verzekeringsverklaring van Allianz

Inreisvoorwaarden voor Thailand, medische reisverzekering voor de Thailand Pass

Om naar Thailand te kunnen reizen moeten volledig gevaccineerde internationale reizigers nog steeds, voorafgaand aan hun aankomst een Thailand Pass aanvragen:

  • een geldig visum of een re-entry permit (zonder visum kan ook voor maximaal 30 dagen – Visa Exemption);
  • een ‘Thailand Pass’ met een QR-code;
  • een medische verzekering van tenminste 10.000 dollar;
  • een bevestiging van een hotelboeking van minimaal 1 nacht in een SHA+ of AQ hotel (per 1 mei vervalt dit).

Hoe kom ik aan een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand?

Een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand en voor de aanvraag van een Thailand Pass met vermelding van de 100.000 dollar is eenvoudig te verkrijgen (Thailand vraagt per 1 mei 10.000 maar op de verklaring komt 100.000 dollar te staan).

  • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af met minimaal medische kosten en werelddekking.
  • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
  • Stap 3. Stuur ons een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand.
  • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden.

Let op: Mocht het zo zijn dat de verklaring van Allianz door de Thaise autoriteiten worden afgewezen dan wordt de reisverzekering geannuleerd en ontvang je de betaalde premie volledig retour. Je loopt dus geen risico.

Medische reisverzekering voor Thailand met verzekeringsverklaring afsluiten

Wil je een gratis verzekeringsverklaring voor Thailand bij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering? Sluit dan hieronder de reisverzekering van jouw keuze af (minimaal medische kosten en werelddekking is verplicht):

Ga je voor langere periode naar Thailand?

Ga je voor een langere periode naar Thailand dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een medische verzekeringsverklaring voor Thailand (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden.

Geven jullie een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring voor Thailand af?

Ja, heb je voor je reis naar Thailand een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring nodig voor de Thailand Pass. Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering van Allianz afsluit..

Wat komt er in de Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz te staan?

Onder andere, het soort reisverzekering, de naam van de verzekerde, polisnummer, geldigheidsdatum van de polis, werelddekking en het telefoonnummer van de verzekeraar. Verder deze tekst: We hereby confirm that the person named below has Travel Insurance for medical costs that covers all emergency health care, including health care related to the Covid-19 virus, up to $ 100.000. Only if not covered by a health insurance policy and if the abovementioned insured person has not travelled against government advice.

Wat als de Engelstalige verzekeringsverklaring niet goedgekeurd wordt?

Dat hebben wij nog niet meegemaakt, maar mocht dat toch zo zijn dan laten wij de polis vervallen en krijg jij je geld terug. Je loopt dus geen risico.

Welke dekkingen voor de Thailand reisverzekering moet ik kiezen?

In ieder geval medische kosten en werelddekking. Je kan de reisverzekering verder uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Zijn medische kosten vanwege besmetting met Corona in Thailand verzekerd?

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat kost de medische reisverzekering voor Thailand?

Je hebt al een Allianz kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor Thailand, v.a.: € 3,81 per maand (voor maximaal 60 dagen aaneengesloten, maar dit kan je optioneel uitbreiden naar 180 dagen).

Wat is beter een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor Thailand?

Ga je voor een langere periode naar Thailand dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Ja, dat kan. Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Vragen?

Heb je vragen over een tijdelijke ziektekostenverzekering voor Thailand met een Engelstalige medische verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:    

Neem contact met ons op!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739