vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

OOM verzekering voor buitenlandse gasten € 1,60 p/d

OOM verzekering voor buitenlandse gasten

Een OOM verzekering voor jouw buitenlandse gasten kan je hier afsluiten voor € 1,60 per persoon per dag. Dat mogen ook buitenlandse bezoekers zijn ouder dan 70 jaar, de premie is dan wel hoger. Het maakt ook niet uit of jouw gast nog moet vertrekken naar Nederland of hier al gearriveerd is.

Jij kan eenvoudig de verzekering afsluiten voor je buitenland bezoek. De polis ontvang je razendsnel, zelfs binnen een uur, als je betaalt met iDEAL, creditcard (Mastercard of VISA) of PayPal. Met deze OOM Verzekering voor buitenlandse gasten is de reiziger goed verzekerd. Deze verzekering biedt voor verzekerde(n) dekking tegen:

  • medische kosten (huisarts, geneesmiddelen, ambulance, specialist, ziekenhuis, etc.): kostprijs
  • repatriëring indien medisch noodzakelijk: € 30.000,-
  • opsporing en redding: € 10.000,-
  • vervoer stoffelijk overschot: € 10.000,-

Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid (schade aan derden) mee te verzekeren:

  • Aansprakelijkheid voor schade aan personen en aan zaken, maximaal € 1.250.000,- per gebeurtenis.
  • Zekerheidsstelling, maximaal € 125.000,-

Er is alleen dekking wanneer de aansprakelijkheidsverzekering op het polisblad staat. Voor alle kosten tezamen wordt maximaal vergoed: € 500.000,-

Let op: Bovenstaande kosten zijn ook gedekt als deze het gevolg zijn van een covid-19 besmetting, mits deze besmetting heeft plaatsgevonden na de ingangsdatum van de verzekering.

OOM verzekering voor buitenlandse gasten

De OOM Verzekering is een prima polis voor iedere buitenlander die naar Nederland of naar elders in Europa reist en verzekerd wil zijn voor onverwachte medische kosten en repatriëring. Voor deze OOM verzekering voor buitenlandse gasten geldt geen medische acceptatie of leeftijdsbeperking.

Wat kost de verzekering voor buitenlanders?

Met de OOM verzekering ben je, afhankelijk van de leeftijd van de buitenlander, vanaf € 1,60 per dag verzekerd voor onvoorziene medische kosten. Zie de onderstaande tabel voor bijzonderheden:

LeeftijdPremie per dag Eigen risicoMax. looptijd
0 t/m 69 jaar€ 1,60€ 50,-6 maanden
70 t/m79 jaar € 6,00€ 100,-6 maanden
80 jaar en ouder€ 8,00€ 200,-3 maanden
De minimale premie per verzekerde periode is € 25,-
Aansprakelijkheidsverzekering is de premie voor één persoon € 0,18 per dag. Voor twee of meer personen € 0,36 per dag.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM verzekering afsluiten voor maximaal zes maanden. Is de buitenlander 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig. Loopt de verzekering af? Je kan de OOM verzekering voor een buitenlander niet verlengen, maar wel opnieuw afsluiten.

Sluit hier de OOM verzekering voor buitenlanders af:

Waar is de OOM verzekering geldig?

De OOM verzekering voor buitenlandse gasten geldt in alle landen die onder het schengengebied vallen, namelijk: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland. En ook in de volgende landen: Bulgarije, Cyprus, Ierland, Kroatië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk.

Let op: De verzekering geldt niet in je land van herkomst, de overzeese gebiedsdelen van Europese landen, zoals Aruba, Bonaire en Curaçao.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de OOM verzekering voor buitenlandse gasten (FAQ)

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden.

Een OOM verzekering voor buitenlandse gasten, wat is dat?

Een OOM verzekering voor buitenlandse gasten is een medische verzekering voor o.a. buitenlanders die Nederland bezoeken. Medische kosten voor onverwachte spoedeisende hulp (bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, specialist en medicijnen) zijn met de verzekering zelfs voor € 500.000,- verzekerd.

Wat dekt de OOM verzekering voor buitenlandse gasten?

Deze verzekering biedt voor de verzekerde(n) dekking tegen:
– medische kosten (huisarts, medicijnen, ambulance, specialist, ziekenhuis, etc.): kostprijs
– repatriëring indien medisch noodzakelijk: € 30.000,-
– opsporing en redding: € 10.000,-
– vervoer stoffelijk overschot: € 10.000,-
Voor alle kosten tezamen wordt maximaal vergoed: € 500.000,-
Bovenstaande kosten zijn ook gedekt als deze het gevolg zijn van een covid-19 besmetting, mits deze besmetting heeft plaatsgevonden na de ingangsdatum van de verzekering.
Maak je medische kosten voor een kwaal of klacht die je al had toen je verzekering afsloot? Dan worden deze kosten niet vergoedt.

Wat kost de OOM verzekering voor buitenlandse gasten?

De OOM verzekering voor buitenlandse gasten kost € 1,60 per dag (tot 70 jaar) en je bent dan verzekerd voor onvoorziene medische kosten.

Waar is de buitenlandse reiziger nog meer voor verzekerd?

Naast de verzekering voor onvoorziene kosten is jouw gast ook verzekerd voor SOS-kosten (hulpverlening en repatriëring), zoals repatriëring/evacuatie, opsporing/redding en vervoer stoffelijk overschot naar het land van herkomst. Verder heb je de mogelijkheid om aansprakelijkheid mee te verzekeren.

Is mijn buitenlandse bezoeker ook verzekerd voor Corona (Covid-19)?

Ja, je hebt een ziektekostenverzekering en daar vallen medische kosten onder. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de OOM alarmcentrale via de 24/7 noodnummers.

Voldoet deze verzekering ook aan de eisen voor een Schengen verzekering?

Ja, de verzekering van OOM voldoet aan de eisen van het Schengen. Deze eisen zijn:
– Geldig voor de gehele duur van het verblijf.
– Dekking voor dringende medische zorg.
– Dekking voor repatriëring om medische redenen.
– Minimale dekking van € 30.000,-

De OOM verzekering voor buitenlandse gasten heeft zelfs een dekking van € 500.000,- voor de verzekerde periode.

Ik heb de polis direct nodig. Kan dat?

Als je betaalt met iDEAL, PayPal of MasterCard/VISA dan ontvangt je de polis binnen een uur per e-mail. Je kan de OOM verzekering direct online aanvragen.

Geven jullie ook een Corona (Covid-19) verzekeringsverklaring af?

Ja, wij kunnen ervoor zorgen dat je officiële Engelstalige verzekeringsverklaring krijgt waaruit blijkt dat Covid-19 en andere ziektekosten of repatriëringskosten die voortvloeien uit de pandemie onder de dekking van de OOM verzekering voor buitenlandse gasten vallen.

Hoe lang is de verzekering geldig?

Je kan de OOM verzekering voor buitenlandse gasten afsluiten voor maximaal zes maanden. Ben je 80 jaar of ouder, dan is de verzekering maximaal drie maanden geldig.

Kan ik de OOM verzekering voor buitenlandse gasten verlengen?

Nee, je kan de verzekering niet verlengen. Na afloop van de verzekerde periode kan je wel de verzekering opnieuw afsluiten. Ook dan geldt dat je geen kosten vergoed krijgt voor kwalen of klachten die je al hebt op het moment dat je de verzekering afsluit. Het kan dus zijn dat je geen vergoeding meer krijgt voor klachten of kwalen die op de vorige verzekering wel waren gedekt.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739