vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Oudere toeristen hebben meer kans om te overlijden aan malaria

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers
Een beet van de malariamug kan ernstige gevolgen hebben.

Toeristen ouder dan 65 jaar die besmet worden met malaria hebben tot tien keer meer kans om te overlijden aan deze tropische ziekte, dan reizigers tussen 18 en 35 jaar.

Dat blijkt uit een Britse studie in het ‘British Medical Journal’ waarbij meer dan 25.000 toeristen werden ondervraagd. Bij 65-plussers bedroeg de kans op overlijden na een malariabesmetting 4,6 %, tegenover minder dan 0,4% in de leeftijdsgroep 18 tot 35 jaar, bijna 1% tussen 35 en 50 jaar en 2% tussen 50 en 65 jaar.

Bij kinderen jonger dan 5 jaar was er geen enkele dodelijke malariabesmetting.

Gambia

Vooral bij reizigers naar Gambia in West-Afrika lag de dodentol zeer hoog: gemiddeld 6% tegenover 1,4% in andere West-Afrikaanse landen. Een andere conclusie was dat malaria tot tien keer dodelijker is voor gewone toeristen dan voor Afrikanen die in Groot-Brittannië wonen en vrienden of familie bezoeken.

De onderzoekers adviseren toeristen die na malariagebieden reizen om de preventieve maatregelen tegen malaria veel beter op te volgen en zich bij verdachte klachten na terugkeer in hun land veel sneller moeten melden bij een gespecialiseerde arts.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739