vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Overwinteren en een reisverzekering

Overwinteren en een reisverzekering
Overwinteren en een reisverzekering

Overwinteren is een term die gebruikt wordt voor personen die de winter doorbrengen in een warmer klimaat. Er reizen jaarlijks vele Nederlanders in de winterperiode naar het zuiden en keren in het voorjaar terug.

Reisverzekering voor overwinteren

Natuurlijk moet je goed verzekerd zijn wanneer je voor langere periode in het buitenland verblijft. Controleer daarom altijd vooraf je reisverzekering. Wanneer je niet langer dan 6 maanden gaat overwinteren, kan je het beste een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je kunt de doorlopende reisverzekering zo samenstellen dat je voldoende verzekerd bent voor onverwachte gebeurtenissen.

Raadpleeg eerst je ziektekosten- en autoverzekering waarvoor je al gedekt bent en stem dit af met een doorlopende reisverzekering. Standaard mag je op een doorlopende reisverzekering 60 dagen aaneengesloten op reis. Ga je langer, zoals bij overwinteren, kies dan voor de uitbreiding tot 180 dagen. Zorg er ook voor dat je de rubriek medische kosten meeverzekerd. Vooral als je al op leeftijd bent, is de kans groot dat je tijdens de overwintering een keer medische zorg nodig hebt.

Ben je van plan om langer dan zes maanden in het buitenland te verblijven, informeer dan bij ons welke mogelijkheden er zijn. In veel gevallen kunnen wij je een passende reisverzekering aanbieden. Lees hier meer informatie: reisverzekeringen voor een lang verblijf

Overwinteraars

Wie zijn eigenlijk overwinteraars? Het betreft in veel gevallen:

  • gepensioneerden.
  • (oudere) arbeidsongeschikten.
  • personen met voldoende financiële middelen.
  • iedereen met een ‘arbeidsloos inkomen’

Niet iedereen gaat naar Zuid-Spanje of Portugal om te overwinteren, je kunt ook met de camper gaan rondreizen in Zuid-Europa. Steeds meer overwinteraars wijken uit naar verre tropische bestemmingen om daar te overwinteren. Populaire bestemmingen om te overwinteren zijn onder andere Thailand, Indonesië, Australië en Zuid-Amerika.

Overwinteren: goed voor je sociale leven

Vaak hebben overwinteraars na een keer de smaak te pakken en willen ze dat vaker gaan doen. Ze voelen zich een stuk vitaler vanwege het aangename klimaat en de gezelligheid. De meeste overwinteraars trekken elk jaar vaak naar dezelfde plaatsen toe, zodat zij weer hun kennissen en vrienden weer zien. Omdat ze vaak van dezelfde generatie zijn, trekken ze naar elkaar toe of ontmoeten elkaar in het verenigingsleven.

Overwinteren is vooral een financiële keuze

Iedereen kan overwinteren, jong of oud, hooggeschoold of laaggeschoold, gezond of ziekelijk, rijk of minder rijk, wel moet je het financieel rond kunnen krijgen. Alleen als het gaat om de bestemming hebben jonge gezonden en rijke overwinteraars veel meer keuzemogelijkheden dan wie oud, ziek en minder bemiddeld is. Maar ook personen met een matige gezondheid kunnen overwinteren, mits het financieel verantwoord is, omdat alle medische voorzieningen op de Spaanse Costa’s aanwezig zijn. Denk daarbij aan Nederlandse artsen of een Nederlandse verpleegster aan je bed, net zoals thuis.

Wat kost overwinteren?

Een reisverzekering om te overwinteren zal je niet de kop kosten. Je zult je plannen moeten afstemmen op je budget. Je kunt namelijk op verschillende manieren overwinteren. Ga je voor drie maanden rondreizen door Zuid-Afrika, dan zal dat veel geld kosten. Het kan echter ook een stuk voordeliger, zelfs goedkoper dan in Nederland blijven. In ieder geval bespaart elke overwinteraar veel geld op de energiekosten. De volgende aspecten bepalen in hoge maten de kosten en het benodigde budget:

  • Waar ga je overwinteren?
  • Welk vervoermiddel gebruik je?
  • Waar verblijf je op de plaats van bestemming?

Zoek contact met mensen die vaker overwinteren zij kunnen je waardevolle tips geven.

Wil je meer weten over de juiste reisverzekering voor het overwinteren, neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over overwinteren en een reisverzekering? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739