vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Na je pensioen 30 jaar permanent op vakantie? Het kan!

Op vakantie gaan is leuk, permanent op vakantie gaan natuurlijk nog veel leuker! Overwinteren in Spanje was altijd al populair bij pensioengerechtigden, maar onderzoek wijst uit dat gepensioneerden in een aantal prachtige landen met relatief weinig geld heel goed en heel lang kunnen genieten. Spanje staat in dat lijstje, net als vakantielanden Belize en Costa Rica in Latijns-Amerika en Maleisië en Thailand in Azië.

Uiteraard staan die landen op de Vakantiebeurs. Is het dus een droom om te genieten van een zorgeloze, zonovergoten oude dag onder een palmboom, kom dan van 10 tot en met 14 januari naar de Jaarbeurs in Utrecht.

Natuurlijk is het voor starters op de woningmarkt niet fijn dat een zolder in Amsterdam inmiddels twee ton kost, maar de stijgende huizenprijzen zijn wel goed nieuws voor babyboomers die na aflossing van hun hypotheek een vrij huis bezitten en dromen van een andere plek onder de zon. Dat toont de financiële site Investopedia, die onlangs een lijst met landen publiceerde waar iedereen met 200.000 euro op de spaarrekening en een maandelijks pensioentje lachend 30 jaar kan leven.

Belize

Hoog op de lijst staat het tropische Belize, op de punt van Yucatan, het Mexicaanse schiereiland. Belize is al populair onder Amerikaanse pensionado’s, dus met Engels kan iedereen hier uit de voeten. Bovendien ligt Belize op slechts een paar uur vliegen van de Verenigde Staten mocht de Westerse wereld in geval van nood nodig zijn. Dat geldt ook voor Costa Rica, het Midden-Amerikaanse dat leeft volgens het credo Pura Vida. Dat pure leven is overal, want Costa Rica heeft alles: stranden aan de Caribische Zee en de Pacific, regenwouden á la de Amazone en de moderne hoofdstad San José waar alles te krijgen is wat ook in Nederland voorhanden is. In Costa Rica is Engels eveneens geen probleem, al is het natuurlijk ook leuk om hier vloeiend Spaans te leren. Interessant? Op de Vakantiebeurs geven Belize en Costa Rica graag tekst en uitleg.

Maleisië en Thailand

Ook de andere kant van de wereld heeft sterke pensioentroeven met Maleisië en Thailand. Gemiddeld kost het leven volgens Investopedia per persoon hier maandelijks respectievelijk 400 en 500 euro, exclusief woonkosten. Het duurst zijn huizen in de metropolen Kuala Lumpur, Bangkok en de toeristische kustgebieden, al kun je daar net buiten voor veel minder een onderkomen krijgen. Kies in Maleisië bijvoorbeeld een locatie net buiten het toeristische Penang of het ‘Hollandse’ Melaka, terwijl in Thailand eigenlijk de hele, duizenden kilometers lange kustlijn een mooi en veilig onderkomen biedt. Wie gezelligheid zoekt en ook eens een landgenoot of andere westerse pensionado tegen wil komen, kiest voor de streken rond badplaatsen Phuket of Pattaya of gaat naar een eiland als Samui.

Buitenlanders zijn welkom

Zowel Maleisië als Thailand ontvangen buitenlanders met open armen, al zijn de financiële eisen in Maleisië strenger dan bij de buren. Daar gaat de deur al wagenwijd open als er maandelijks een bedrag van 1800 euro gestort wordt of – jawel – als er zo’n 25.000 euro op de spaarrekening staat. Met de opbrengst van dat eigen huis zit het dus al snel goed als Thailand de gewenste droombestemming is voor de komende dertig jaar.

Vakantiebeurs 2018

De Vakantiebeurs is de perfecte aftrap om alvast in de juiste vakantiestemming te komen. Doe inspiratie op, plan een leuke stedentrip, waan je in de jungle of voel de hitte van de woestijn. De beurs helpt bezoekers aan de beste ideeën voor een fantastische vakantie.

De Vakantiebeurs wordt van 10 tot en met 14 januari in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden.

Meer informatie op vakantiebeurs.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739