vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reden voor reisverzekering: Directe hulp bij noodsituatie buitenland

alarmcentrale

Reden voor reisverzekering: Directe hulp bij noodsituatie buitenland

De belangrijkste reden om voor een reisverzekering te kiezen is de directe hulp bij een noodsituatie in het buitenland, zo laat het Verbond van Verzekeraars weten. Deze conclusie is gebaseerd op een eerder onderzoek van reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance.

Doorlopende reisverzekering minder in trek

Nederlanders lijken behalve op hun vakantie ook op de doorlopende reisverzekering te besparen door de crisis. Hoewel de doorlopende reisverzekering nog altijd de grote favoriet is, is deze verzekering sinds begin dit jaar minder in trek.

Uit onderzoek door Allianz Global Assistance blijkt dat de doorlopende reisverzekering nog altijd de grote favoriet is: voor vakanties in het buitenland hebben drie op de vijf mensen een doorlopende reisverzekering. Voor wie in Nederland blijft is dat twee op de vijf. Veel mensen vinden het prettig om geen omkijken te hebben naar eventuele problemen onderweg en zijn het liefst het hele jaar door verzekerd.

Wel meer kortlopende reisverzekeringen

Toch laten cijfers uit de Zomer Zekerheidsindex van Nationale-Nederlanden zien dat mensen kritischer op hun portemonnee zijn en dus ook op de (doorlopende) reisverzekering. Zo had in 2012 nog 88 procent van de Nederlanders een reisverzekering; dit jaar is dat gedaald naar 82 procent. Vooral de doorlopende reisverzekering moet het daarbij ontgelden. Mensen sluiten die minder vaak af of zetten hem stop. Volgens de ANWB stijgt het aantal aflopende reisverzekeringen juist wel.

Hulp bij noodsituatie

Directe hulp bij een noodsituatie is volgens het onderzoek van Allianz Global Assistance de belangrijkste reden waarom mensen een reisverzekering afsluiten. Daarnaast noemt de helft van de Nederlanders een ‘volledige vergoeding van de medische kosten’ en ‘een snelle en makkelijke afwikkeling van de schade’.

Zorgeloos op vakantie gaan lijkt al met al dus de belangrijkste toegevoegde waarde van een reisverzekering en dat is niet zomaar. Reisverzekeraars krijgen ieder jaar heel wat claims binnen, bijvoorbeeld van vakantiegangers wiens koffer of smartphone is gestolen. Jaarlijks keren reisverzekeraars zo’n 200 miljoen euro aan claims voor spullen uit.

Koffers meest geclaimd

Uit cijfers van Europeesche Verzekeringen bleek vorig jaar dat koffers en tassen nog altijd het meest worden geclaimd, direct gevolgd door de (smart)phone en bril op sterkte. Door de toenemende beschikbaarheid van Wifi op het vakantieadres, maakten daarnaast elektronische gadgets hun opmars: zo stond de mp3-speler vorig jaar op plaats acht en de tablet zelfs op zeven. Of die trend dit jaar verder zal doorzetten, is volgens Europeesche Verzekeringen nog moeilijk te zeggen. Hoewel het in ons land intussen volop zomer is, moet het hoogseizoen bij de reisverzekeraars nog beginnen.


Reisverzekeringblog tip: Ga je op vakantie maar heb je nog geen kortlopende reisverzekering afgesloten? Doe dat dan hier alsnog. Het kan zelfs nog 5 minuten voor je vertrek. Je ontvangt de polis direct per e-mail en je kan verzekerd op vakantie. Handig, snel en voordelig: Sluit hier een reisverzekering af


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739