vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Egypte: alle reizen worden ontraden

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Vandaag 30 januari heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, het hoogste waarschuwingsniveau voor Egypte afgegeven. Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Egypte. Nederlanders die zich in Egypte bevinden wordt geadviseerd te overwegen het land op eigen gelegenheid te verlaten.

Dit aangescherpte reisadvies wordt uitgebracht naar aanleiding van de ernstige onlusten in Egypte.

Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds heeft een calamiteit voor geheel Egypte vastgesteld. Hierdoor worden alle reizen naar Egypte geannuleerd en worden alle reizigers in Egypte gerepatrieerd. De kosten daarvan worden door het Calamiteitenfonds vergoed, mits de touroperator is aangesloten bij het fonds.

Touroperators halen vakantiegangers terug

De grote touroperators zoals TUI (o.a. Arke en KRAS), OAD en Thomas Cook zijn begonnen met het terughalen van reizigers.

De gasten van TUI in Egypte worden vandaag en morgen door de reisleiding ter plekke over hun terugvlucht geïnformeerd. Het exacte vluchtschema wordt momenteel ingevuld; de reisleiding houdt hierover met iedereen contact. Tot het moment van repatriëren moet iedereen in de omgeving van zijn hotel blijven. Zodra vluchtschema’s bekend zijn, worden ze aan de gasten bekend gemaakt en verschijnen deze op de website van TUI deze site gepubliceerd.

Alle toekomstige vakanties naar Egypte met een vertrekdatum tot en met 6 februari 2011 worden door TUI geannuleerd. Klanten krijgen hun reiskosten vergoed of kunnen omboeken naar een andere bestemming.

TUI is vanaf maandag 31 januari 9.00 uur telefonisch bereiken op een speciaal geopende telefoonnummer voor de repatriëring uit Egypte: 070-307.1111.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739