vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Egypte verscherpt door actualiteit

reisadvies-egypte

Reisadvies Egypte verscherpt door actualiteit

Reizigers die Egypte willen bezoeken moeten zich afvragen of hun reis wel echt noodzakelijk is. Alle niet-essentiële reizen naar Egypte met een andere bestemming dan de vakantiebestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Akaba worden ontraden.

Niet essentiële reizen worden ontraden

Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar Egypte in verband met de grote politieke spanningen in het land. Alleen de vakantie-resorts en andere bestemmingen aan de Rode Zee en de Golf van Akaba zijn nog veilig voor toeristen. Geadviseerd wordt om rechtstreeks te vliegen naar de luchthavens van Sharm el-Sheikh, Hurghada en Marsa Alam. De luchthaven van Caïro is vooralsnog veilig.

Onveilige gebieden

Nederlanders die al in Egypte zijn moeten extra voorzichtig zijn. Er is in Egypte sociale onrust en politieke spanningen die gepaard gaan met grote demonstraties en gewelddadigheden. Hierbij zijn tientallen doden en vele gewonden gevallen. Daarbij is sprake van een escalatie en seksuele intimidatie, waarbij ook westerse vrouwen het slachtoffer zijn geworden.

Reizigers worden geadviseerd de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen. Tevens wordt geadviseerd (de ruime nabijheid van) demonstraties en samenscholingen absoluut te mijden en deze niet te fotograferen of te filmen, de berichtgeving in de media te volgen en zich te informeren over de actuele binnenlandse en buitenlandse ontwikkelingen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739