vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisadvies Zuid-Sudan aangepast: de rubriek 'Algemeen' is gewijzigd

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Zuid-Soedan

Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft de rubriek ‘algemeen’ voor Zuid-Sudan vandaag aangepast.

Op website van BuZa staat de volgende tekst te lezen:

“Vooral in het binnenland wordt aangeraden om de lokale autoriteiten bij aankomst op de hoogte te stellen van de redenen van uw reis. Hiermee kunnen veel problemen voorkomen worden. In een dorp gaat het om het lokale dorps- of stamhoofd en in de hoofdsteden van de deelstaten kunt u zich wenden tot het kantoor van de Gouverneur.

Gezondheidssituatie 

In Zuid-Sudan zijn de medische voorzieningen minimaal, ook in Juba. Voor de meeste aandoeningen zal in beginsel naar Nairobi of Entebbe moeten worden uitgeweken. Voor informatie over epidemieën of over eventuele benodigde vaccinaties, preventie, symptomen en behandeling van diverse ziekten in Zuid-Sudan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw plaatselijke GGD, reiskliniek of bijvoorbeeld de websites www.lcr.nl,www.who.int, www.rivm.nl of www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws te raadplegen.

In Zuid-Sudan is handel in, gebruik van en in het bezit hebben van verdovende middelen (soft- en hard drugs) geheel verboden en leidt tot hoge straffen. Meer informatie kunt u vinden op website: www.drugssmokkel.nl .

Seksuele handelingen met minderjarigen worden in Nederland aangemerkt als een ernstig strafbaar feit en kunnen, ook als deze plaatsvinden in het buitenland, in Nederland leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Wanneer u voor langere tijd in Zuid-Sudan werkzaam en/of woonachtig bent, wordt u aangeraden zich te registreren bij de Nederlandse vertegenwoordiging in Juba. U kunt in persoon langskomen of een elektronisch registratieformulier opvragen per e-mail bij jba@minbuza.nl. 

Adresgegevens: 

  • EU Compound 
  • Kololo Road 
  • Juba 
  • Zuid-Sudan 
  • Telefoonnummer +211 912 117 961 / +211 912 120 132 

Aanvullende informatie over een verblijf in Zuid-Sudan kunt u vinden op de website van de Nederlandse ambassade in Khartoem: https://sudan.nlambassade.org.

Voor algemene reisinformatie wordt aangeraden www.wijsopreis.nl te raadplegen.”

Reisadviezen

Bezoek voor de meest actuele reisadviezen altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: https://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739