vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisadviezen en dekking van je reis- of annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In de media wordt veel aandacht besteed aan toeristische gebieden waar onrust heerst of die zijn getroffen door bijvoorbeeld een overstroming. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft ook reisadviezen voor deze getroffen gebieden.

Misschien is het voor jou onduidelijk wat onder de dekking van de reis- en annuleringsverzekering valt van Allianz Global Assistance. Daarom hebben we hieronder algemene informatie en een lijst met meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet.

Algemene informatie

Vraag: hoe kan ik meer informatie krijgen over de getroffen gebieden en de toestand daar?

Antwoord: op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken www.minbuza.nl worden de meest recente ontwikkelingen gemeld. Meestal worden alle verblijvende Nederlanders in het getroffen gebied aangeraden om zich te registreren via de website van de Nederlandse ambassade in dat gebied www.mfa.nl. In geval van een noodsituatie kunnen zij door de ambassade (onder meer per sms) worden bereikt. Wanneer reizen in het getroffen gebied wordt ontraden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, dan kun je contact opnemen met je touroperator/reisorganisatie.

Vraag: wat doet het Calamiteitenfonds?

Antwoord: het kan zijn dat het Calamiteitenfonds heeft vastgesteld, dat het getroffen gebied een calamiteit is en dat het fonds uitkeert. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat de reis moet worden aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan geeft het fonds een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Je kunt contact opnemen met jouw touroperator indien je een reis hebt geboekt via een touroperator, die deelnemer is aan het Calamiteitenfonds en je de bijdrage aan het fonds hebt betaald. Dit geldt alleen voor zogenaamde pakketreizen en niet voor losse vliegtickets. Voor meer informatie: www.calamiteitenfonds.nl.

Informatie voor reizigers die nog op vakantie gaan

Vraag: ik wil mijn vakantie annuleren. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn annuleringsverzekering?

Antwoord: neem contact op met je touroperator/reisorganisator. Zij zullen dan in overleg met jou besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen.

Je kunt aanspraak maken op je annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance indien de accommodatie/verblijf verloren is gegaan of niet bereikbaar is, bijvoorbeeld door een natuurramp. En indien er geen alternatief mogelijk is. Indien je een vliegtuig-, trein-, boot- of busticket heeft in combinatie met een accommodatie/verblijf dan kun je vertrekvertraging met een maximum van drie dagen op je annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance claimen, indien je later alsnog naar de vakantiebestemming vertrekt.

Vraag: ik heb een accommodatie/verblijf gereserveerd die er niet meer is. Wat moet ik nu doen en wat wordt er vergoed?

Antwoord: Neem contact op met je touroperator/reisorganisatie. Zij zullen dan in overleg met jouw besluiten om de reis om te boeken of om je schadeloos te stellen. Indien dit niet mogelijk is dan kun je de reissom claimen op je annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance.

Vraag: ik heb een accommodatie/verblijf gereserveerd die er niet meer is. Nu kan ik een andere accommodatie/verblijf regelen voor dezelfde periode maar deze is duurder. Kan ik deze kosten verhalen?

Antwoord: neem contact op met je touroperator/reisorganisatie. Bij een aanpassing vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten. Mocht het Calamiteitenfonds het niet uit het fonds uitkeren en kan hiermee een volledige annulering voorkomen worden, dan zijn deze kosten verzekerd op je annuleringsverzekering. Je ontvangt een vergoeding tot maximaal de annuleringskosten van de reservering.

Informatie voor reizigers ter plaatse

Vraag: ik moet langer blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering bij Allianz Global Assistance geldig?

Antwoord: ja, je reisverzekering blijft gedurende die periode geldig.

Vraag: ik kan geen gebruik meer maken van mijn accommodatie/verblijf. Krijg ik via mijn reisverzekering bij Allianz Global Assistance een vergoeding voor een vervangend verblijf?

Antwoord: indien je al op vakantie was in het getroffen gebied, kun je een vergoeding krijgen voor de kosten voor een vervangend verblijf.

Vraag: ik wil mijn vakantie afbreken. Kan ik de kosten die ik hiervoor maak claimen op mijn Annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance?

Antwoord: deze kosten zijn alleen verzekerd, indien er schade is aan het verblijf in het getroffen gebied en er geen alternatief mogelijk is. Alleen de annuleringskosten van het geboekte arrangement zijn dan verzekerd. Extra reis- en verblijfkosten vallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering, maar worden eventueel vergoed door de reisverzekering van Allianz Global Assistance. In sommige gevallen kun je aanspraak maken op het Calamiteitenfonds. Kijk op www.calamiteitenfonds.nl.

Vraag: mijn spullen zijn kwijtgeraakt en beschadigd tijdens de vakantie. Vergoedt mijn reisverzekering deze kosten?

Antwoord: je reisverzekering vergoedt deze schade tot de maximale dekking genoemd in de voorwaarden. Er moet wel een dekking voor bagage zijn afgesloten.

Vraag: ik ben op vakantie in het getroffen gebied en moet extra kosten maken. Kan ik deze kosten claimen?

Antwoord: indien je jouw reis moet aanpassen dan vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten als het Calamiteitenfonds besloten heeft uit te keren uit het fonds. Als de reis moet worden afgebroken vergoedt het Calamiteitenfonds de meerkosten van de repatriëring naar Nederland en wordt een vergoeding voor niet genoten reisdagen gegeven.

Vraag: kan ik deze kosten ook claimen op mijn reisverzekering?

Antwoord: indien het Calamiteitenfonds niet uitkeert, dan kun je op je reisverzekering extra reis-, verblijf en telefoonkosten claimen wanneer je aan het einde van jouw reis langer in het getroffen gebied moet blijven. De maximum vergoeding voor telefoon-, verblijf- en vervoerskosten staan genoemd in de voorwaarden van je reisverzekering.

Controleer altijd de voorwaarden om te kijken of jouw situatie onder de dekking van de reis- of annuleringsverzekering valt.

Bron: Allianz Global Assistance

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739