vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering van Allianz voor buitenlandse familie

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering voor buitenlandse familie

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Reisverzekering voor je buitenlandse familie en vrienden
Reisverzekering voor je buitenlandse familie en vrienden

Reisverzekering voor je buitenlandse familie nodig? Die hebben wij. Woon je in Nederland, maar veel van jouw familie en vrienden in het buitenland? Dan komen zij je vast weleens bezoeken. Speciaal voor hen kan je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance afsluiten.

Jouw buitenlandse gasten en niet-Nederlands ingezetenen zijn dan goed verzekerd tijdens hun verblijf in Nederland. En ook tijdens de heenreis, de terugreis én een aansluitende reis door Europa! Je bepaalt zelf voor hoe lang je de verzekering afsluit. Je kan deze verzekering voor maximaal 90 dagen afsluiten voor personen jonger dan 70 jaar.

Een speciale reisverzekering voor je buitenlandse familie

De Travel Risk Insurance is een internationale reisverzekering speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten. De basisdekking is zorgvuldig samengesteld, zodat je gasten passende hulp krijgen als er onderweg of in Nederland iets misgaat.

Ook reizen door Europa meeverzekerd

Grote kans dat jouw buitenlandse gasten na hun bezoek aan Nederland meer van Europa willen zien. Parijs, Wenen, Berlijn of de Spaanse kust. Waar ze ook naartoe willen, een aansluitende vakantie door heel Europa is standaard meeverzekerd. Let op: je bepaalt zelf voor hoe lang je de Travel Risk Insurance afsluit. Er geldt een minimumpremie van € 11,50 en de maximale reisduur is 90 dagen.

Bij Europadekking is de reisverzekering geldig in heel Europa, de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en alle niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Dus bijvoorbeeld ook in Turkije, Syrië en Marokko. Let op: de Travel Risk Insurance geldt niet in het land waar de verzekerde woont.

Wintersporten extra meeverzekeren

Als je buitenlandse familie na hun bezoek aan Nederland willen wintersporten, kan je ze daarvoor extra verzekeren. Met de uitbreiding ‘wintersporten en bijzondere sporten’ zijn zij goed verzekerd tijdens de avonturen in de sneeuw, of ze nu gaan skiën in Frankrijk of gaan snowboarden in Italië.

De Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Schengenvisum

Toeristen van buiten Europa en niet-Schengenlanden hebben een Schengenvisum (Toeristenvisum) nodig om Nederland te bezoeken. Voor een dergelijk visum is het verplicht om een verzekering voor spoedeisende medische kosten en repatriëring af te sluiten. De Travel Risk Insurance voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een toeristenvisum. Mocht een visumaanvraag worden afgewezen dan betalen wij de premie terug.

Reisverzekering voor je familie die in het buitenland woont

Deze reisverzekering voor je buitenlandse familie is onder andere geschikt voor:

 • Nederlanders die in het buitenland wonen, de zogenaamde niet-Nederlands ingezetene (emigranten, expats, pensionado’s).
 • Buitenlanders die naar Nederland of Europa komen. Of die elders in wereld reizen.
 • De aanvraag van een Schengenvisum voor kort verblijf (visumplichtige buitenlanders).

Let op:  deze verzekering kan alleen worden afgesloten voor dat je vertrekt uit het land waar je woonachtig bent. Wanneer je al op reis bent of aangekomen bent op je bestemming dan kan je deze reisverzekering niet meer afsluiten. 

Kortlopende reisverzekering voor buitenlandse familie

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete reis- en annuleringsverzekering voor iedereen die niet in Nederland woont, maar toch graag goed verzekerd op reis gaat. En daarom uitstekend geschikt voor buitenlandse toeristen. De verzekering kent een uitgebalanceerde dekking zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen maar ook schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde en ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud.

Let op!: Je meereizende bagage is op deze reisverzekering niet meeverzekerd. De nadruk ligt op de dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die te maken hebben met bestaande ziektes en gebreken worden niet vergoedt. De verzekering is alleen af te sluiten voor verzekerden t/m 69 jaar. 

Dekking Travel Risk Insurance

De Allianz Travel Risk Insurance is speciaal bestemd voor niet Nederlands ingezetene of buitenlanders die op reis gaan en het risico van medische kosten en de kosten van een overlijden tijdens de reis willen afdekken. En daarem ook prima geschikt als reisverzekering voor je buitenlandse familie. Nederlanders of buitenlanders die in het buitenland wonen en op vakantie gaan naar Nederland of elders in de wereld, kunnen deze internationale kortlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan gedekt voor SOS-kosten, hulpverlening en medische kosten (o.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).

Er is een Europadekking voor personen uit Europa die ook reizen binnen Europa en een Werelddekking voor personen van buiten Europa of Europeanen die reizen buiten Europa. Wintersport en bijzondere sporten kunnen tegen een premieverhoging meeverzekerd worden, echter alleen binnen Europa. De annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

De Travel Risk Verzekering bestaat uit een kortlopende reisverzekering en/of een annuleringsverzekering. Heb je alleen de reisverzekering afgesloten? Dan ben je verzekerd voor:

 • SOS Kosten (o.a. 24-uurs hulp van de alarmcentrale, repatriëring – ook bij overlijden – extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten, etc.).
 • Medische kosten tot € 30.000,- (o.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen).

Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Extra dekking

Op de reisverzekering voor je buitenlandse familie kun je het volgende extra meeverzekeren:

 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering (de annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten wanneer de reis in Nederland is geboekt).

Op het polisblad staat waarvoor je verzekerd bent.

Premie-overzicht Travel Risk Insurance

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Je wordt altijd geaccepteerd, ongeacht je leeftijd of je gezondheid (tot 70 jaar). Je hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een goede reisverzekering voor je buitenlandse familie af te sluiten!

Voor wie is de Travel Risk Insurance bestemd?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is eigenlijk een gewone reis- en annuleringsverzekering, maar dan speciaal voor Nederlanders in het buitenland of buitenlanders die naar Nederland komen. De reisverzekering voor je buitenlandse familie is onder andere bestemd voor:

 • Niet Nederlands ingezetenen.
 • Nederlanders die geëmigreerd zijn en gaan reizen in Europa of de rest van de wereld.
 • Buitenlandse familie die Nederland willen bezoeken.
 • Pensionado’s en expats die tijdelijk naar Nederland terugkeren of gaan reizen in Europa of elders in de wereld.
 • Buitenlanders die Schengenvisum willen aanvragen en daarvoor een medische reisverzekering nodig hebben.
 • Vrienden en kennissen die in het buitenland wonen en naar Nederland komen.
 • Een buitenlandse partner die naar Nederland overkomt.

Welk soort reizen is verzekerd met de reisverzekering voor een buitenlandse familie?

De verzekering geldt zowel voor privéreizen als zakenreizen. Bij privé-reizen geldt de Travel Risk Insurance voor:

 • vakantie met een recreatief karakter;
 • een cursus volgen;
 • licht vrijwilligerswerk.

Bij zakenreizen geldt de verzekering alleen als het gaat om administratieve, commerciële en/of toezichthoudende werkzaamheden.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

De ingangsdatum en einddatum van de reisverzekering voor je buitenlandse familie staan op het polisblad. De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het land van domicilie verlaat voor een reis en eindigt bij terugkeer in het land van domicilie. De dekking voor medische kosten gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming. Medische kosten door een ongeval is verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Waar is de verzekering geldig?

 • Staat op het polisblad Europa? Dan is de geldigheid beperkt tot de landen van Europa. Dit is inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.
 • Staat op het polisblad Wereld? Dan is de verzekering geldig in de hele wereld.

Let op: Deze verzekering geldt niet in het land waar je vandaan komt en volgens jouw paspoort of visum officieel woont (het land van domicilie). Verzeker je bijzondere sporten mee? Dan geldt dat alleen voor Europa ook al staat er ‘Wereld’ op jouw polisblad.

Vragen over de reisverzekering voor je buitenlandse familie?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor je buitenlandse familie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 0031 (0)55-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739