vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering belangrijk voor jongeren op vakantie

Reisverzekering belangrijk voor jongeren op vakantie

Reisverzekering belangrijk voor jongeren op vakantie

Ook dit jaar reizen jongeren weer massaal af naar populaire jongerenbestemmingen zoals Blanes, Chersonissos, Lloret de Mar, Kreta, Rimini of Salou. Op deze vakantiebestemmingen draait het vooral om veel drank en feesten. Het ontbreken van ouderlijk toezicht betekent dan ook: alle remmen los.

Voor vele ouders is de eerste keer dat zoon of dochter alleen op vakantie gaat een spannende tijd. Je hoopt natuurlijk dat er niets mis gaat. Bij problemen kun je niet zomaar even naar je kind toegaan want die is in een ander land. Om bepaalde risico’s uit te sluiten is het van belang dat je kind een reisverzekering afsluit. Dat kun je natuurlijk ook voor hem of haar doen, dan weet je zeker dat hij/zij verzekerd is.

In dit artikel beschrijven we de risico’s van jongeren op vakantie. We hebben een selectie gemaakt van de meldingen waar Alarmcentrales van reisverzekeraars iedere zomervakantie mee worden geconfronteerd.

Alcoholgebruik tijdens jongerenvakanties

Ieder jaar krijgen de alarmcentrales meldingen van jongeren met alcoholvergiftigingen. Maar ook ongevallen en geweld door alcoholmisbruik is een groot probleem bij jongerenvakanties.

Ongevallen met brommers en scooters

Hoewel verboden rijden veel jongeren zonder helm op een gehuurde brommer of scooter tijdens de vakantie. De combinatie alcohol en deelname aan het verkeer is ook een groot risico. Jaarlijks belanden er veel jongeren in het ziekenhuis in het buitenland. Valpartijen met letsel is vrijwel dagelijkse kost.

Seksueel geweld

Tijdens een vakantie zonder de ouders worden de grenzen door jongeren opgezocht, ook op het gebied van seks. Er zijn jongeren die tijdens de zomervakantie een SOA oplopen. Een ander probleem waar Alarmcentrales tijdens de zomervakantie mee geconfronteerd worden is seksueel geweld. Aanrandingen en verkrachtingen komen door het buitensporig alcohol- en drug gebruik helaas veelvuldig voor.

Diefstal van waardevolle spullen

Steeds meer jongeren nemen een smartphone en/of laptop mee op vakantie. Deze kostbare spullen kunnen gestolen worden en het vakantieplezier bederven.

Bespreek de risico’s op vakantie met je kinderen

Een goede voorlichting aan kinderen die voor het eerst op vakantie gaan is zeker aan te raden. Wijs ze op de consequenties en gevaren van overmatig alcohol- en drugs gebruik. Om risico’s op een SOA te verminderen is een gesprek over het belang van condooms ook nuttig

Reisverzekering voor jongeren

Mocht je als ouder zelf in het bezit zijn van een doorlopende reisverzekering, dan is het meestal mogelijk om een thuiswonend kind op dezelfde polis mee te laten verzekeren. Ook als je kind zonder jou op vakantie gaat, zijn zij dan in meeste gevallen verzekerd. Informeer bij je reisverzekeraar.

Heb je zelf geen doorlopende reisverzekering, dan is het raadzaam om voor je kind een aparte kortlopende reisverzekering af te sluiten. Vaak krijgen jongeren bij het afsluiten van een reisverzekering een zogenoemde jongerenkorting.

Een reisverzekering is altijd aan te raden, maar vooral voor jongeren die alleen op vakantie gaan. Ook voor de ouders is het een geruststellende gedachte dat je kind verzekerd op reis gaat. Vooral de hulpverlening door de Alarmcentrale is erg nuttig.

Wanneer je kind in het buitenland in de problemen komt, kan deze dag en nacht contact opnemen met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen de jongeren dan in het Nederlands verder op weg helpen.

Alarmcentrale helpt jongeren in het buitenland

Voor jongeren op vakantie in het buitenland is het prettig om terug te kunnen vallen op de hulp van de alarmcentrale in een noodsituatie. Jongeren die voor een eerste keer zonder ouders op vakantie gaan, kunnen zich niet altijd redden in noodsituaties, bijvoorbeeld omdat zij de taal niet machtig zijn. De alarmcentrale van de reisverzekeraar biedt onder andere de volgende concrete hulp:

 • Er zijn artsen aan een alarmcentrale verbonden die medisch advies kunnen geven aan jongeren in het buitenland.
 • Contact onderhouden met jongeren in geval van nood.
 • Er voor zorg dragen dat de ouders in Nederland geïnformeerd wordt.
 • Het afgeven van een garantstelling voor de medische kosten van het ziekenhuis in het buitenland.
 • De organisatie van repatriëring. Jongeren terughalen naar Nederland.
 • Indien nodig regelen zij psychische hulp in het buitenland.

Belangrijke telefoonnummers voor jongeren op vakantie

Zorg er voor dat je zoon of dochter weet wie ze moeten bellen in geval van nood. Noteer de telefoonnummers van de:

 • Alarmcentrale van je reisverzekeraar.
 • Ambassade.

Conclusie en advies

Gaat je zoon of dochter voor het eerst alleen op vakantie? Voorkom problemen en help ze door:

 • Voorlichting over de risico’s van alcohol en drugs.
 • Voorlichting over het voorkomen van een SOA.
 • Risico’s van deelname aan het verkeer in een vreemd land.
 • Sluit een goede reisverzekering af.

Een reisverzekering afsluiten?

Wil je als ouder een reisverzekering afsluiten voor je zoon of dochter die zelfstandig op reis gaat dan kan dat bij Reisverzekeringblog op een eenvoudige manier. Kies de maatschappij, maak een premieberekening en vul je eigen gegevens in bij verzekeringsnemer/aanvrager. Bij verzekerde vul je de gegevens van je zoon of dochter in. Je ontvangt dan de polis direct per e-mail en je kind kan verzekerd op vakantie. Bereken nu de premie.

Premie kortlopende reisverzekering

Ga je op vakantie en wil je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan hier voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739