vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: Meest geclaimd en vreemde schades

Een reis of vakantie verloopt niet altijd zo soepel als men zou willen. Koffers die beschadigd van de band afkomen, mobieltjes die gestolen worden of het zoekraken van een paspoort. Elk jaar ontvangt Allianz Global Assistance in Amsterdam duizenden schademeldingen.

Maar wat is nu het meest geclaimde artikel? De afdeling Schade deed een onderzoek.

Top vijf reisverzekeringschade

Waar vorig jaar nog de smartphone de lijst aanvoerde, was deze zomer de bril het meest geclaimde item op een reisverzekering. De videocamera komt dit jaar niet in het rijtje van meest geclaimde artikelen voor. Door goede videomogelijkheden van veel mobiele telefoons, laten reizigers de videocamera tegenwoordig vaker thuis. Meest geclaimde artikelen:

  1. Brillen
  2. Telefoons/smartphones
  3. iPads (tablets)/laptops
  4. Koffers
  5. Handtas met inhoud

Vreemde schadeclaims

Naast ‘alledaagse’ claims, ontvangt Allianz Global Assistance soms ook hele vreemde schademeldingen. De Australische vestiging heeft de vijf vreemdste schademeldingen op een reisverzekering van toeristen uit Australië en Nieuw-Zeeland op een rij gezet.

Vliegende hamburger
Deze toerist gooide ’s nachts een hamburger naar een vriend terwijl hij op een balkon stond. Die wilde hem opvangen maar gleed uit en tuimelde over de rand van de balustrade.

Valse neushoorn
Een Australiër claimde ziekenhuiskosten, hij deed vrijwilligerswerk in een Afrikaanse dierentuin toen zijn vinger werd afgebeten door een hongerige neushoorn.

Brandende baarden
Baarden zijn hip, maar soms vergeten de dragers ervan wel eens dat ze er zijn. Althans een Aussie die op het legendarische Burning Man-festival in de woestijn van Nevada zo opging in het evenement dat hij plaatselijke vuurspuwers wou bijstaan. Even later was hij zelf een ‘burning man’ toen zijn baard in vlammen opging.

Vis of voet?
Een duiker met harpoen in Fiji slaagde erin zijn voet te verwarren met een vis. Inderdaad: hij spietste zijn eigen voet. Niet alleen fysiek erg pijnlijk.

Geheim ongeluk
Een vrouw die op Bali kreeg een motorongeluk, echter zij leed meer fysieke dan materiële schade: ze was er op vakantie met haar minnaar. En dat terwijl haar echtgenoot thuis, van niets wist.

Overigens heeft Allianz Global Assistance laten weten dat in alle bovengenoemde schadeclaims er een vergoeding is uitgekeerd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739