vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering: Off piste wintersporten, wat is verzekerd?

Reisverzekering: Off piste wintersporten, wat is verzekerd?

Reisverzekering: Off piste wintersporten, wat is verzekerd?

Ga je dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Helemaal als ook off-piste skiën of snowboarden op het programma staat.

Allianz Global Assistance adviseert jou om een aantal belangrijke dekkingen aan je reisverzekering toe te voegen. Dan staat niets een onbezorgde wintersportvakantie nog in de weg.

Wintersport en bijzondere sporten

Bij wintersport is het verstandig om de dekking ‘wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten. Met deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere (winter)sport gedekt. Als daarnaast de dekking ‘medische kosten’ is afgesloten, worden bovendien ook alle medisch noodzakelijke kosten vergoed. Zelfs als je off-piste gaat, zonder het gevaar bewust op te zoeken.

Medische kosten

In het buitenland kunnen medische kosten flink oplopen. Met de dekking ‘medische kosten‘ zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen en vervoer in het buitenland gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer per ‘banaan’ of helikopter vanaf een skipiste. Niet alle medische kosten worden namelijk altijd vergoed door een zorgverzekering.

Ongevallen/ongevallen bijzondere sporten

De dekking ‘ongevallen’ keert éénmalig een bedrag uit als je tijdens de reis door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt. Om deze vergoeding ook te krijgen bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten, moet je de aanvullende dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ hebben afgesloten bij de doorlopende reisverzekering. Bij de kortlopende reisverzekering is dit risico bij het beoefenen van bijzondere (winter)sporten niet te verzekeren.

Zoek het gevaar niet bewust op

Het is belangrijk dat je het gevaar niet bewust opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. Je bent niet verzekerd als je besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks een lawinewaarschuwing. Ook ben je niet verzekerd als de lokale autoriteiten aangeven dat het niet veilig is om de piste op te gaan. Allianz Global Assistance raadt iedereen af om in een onbekend gebied off piste te gaan skiën of snowboarden. Het advies is om dit in ieder geval onder begeleiding van een (gediplomeerde) gids te doen.

Wintersport? Sluit een reisverzekering af!

Wanneer je gewond raakt tijdens het wintersporten wil je snel en adequaat geholpen worden, zonder hoge kosten achteraf. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voor je op wintersport gaat. Dat kan snel en eenvoudig bij Reisverzekeringblog.nl, meer informatie:

Of als je vaker op reis gaat:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739