vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor code oranje nodig?

Heb jij een reisverzekering voor code oranje nodig omdat je een noodzakelijke reis gaat maken? Die kan je hier afsluiten. Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt ook dekking als je naar een code oranje land of gebied reist, dus als er sprake is van een negatief reisadvies.

Hoewel de Nederlandse overheid het advies geeft niet naar het buitenland te reizen in verband met de corona pandemie, kan het toch zijn dat jij naar het buitenland moet. Je wilt dan natuurlijk wel verzekerd zijn. De meeste verzekeraars hebben momenteel een reis naar een oranje gebied uitgesloten van dekking. Maar niet alle verzekeraars. Op deze website kan je de Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kiezen. Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en de reisverzekering, dan ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

Reisverzekering voor code oranje afsluiten

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering voor code oranje is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico.

Reisverzekering met Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Overzicht dekkingen code oranje verzekering

De reis- en ziektekostenverzekering kan je geheel naar eigen wens samenstellen. Zo kan je de reisverzekering o.a. uitbreiden met een:

 • SOS-verzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Ziektekostenverzekering voor medische kosten.

Je hebt de keuze uit werelddekking exclusief de VS of werelddekking inclusief de VS.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

Gunstige premie reisverzekering code oranje

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Een rekenvoorbeeld om dit duidelijke te maken. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Wil je weten wat jij voor premie moet betalen maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Uitgebreid);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Wat is een Code oranje (negatief) reisadvies?

De Nederlandse overheid geeft met kleurcodes aan hoe veilig een land of gebied is. Omdat de regering liever niet heeft dat Nederlanders gaan reizen tijden de pandemie, zijn vrijwel alle landen op code oranje gezet. Dat geldt ook voor landen die relatief veilig zijn zoals Thailand waar veel minder besmettingen zijn dan in Nederland. Overigens het advies om niet te reizen geldt voor niet-essentiële reizen. Dus als er noodzaak is om te reizen kan dat. Daarnaast is code oranje (negatief reisadvies) slechts een advies en geen reisverbod. Ga je toch op reis dan moet je dit goed voorbereiden en er alles aan doen om een besmetting te voorkomen. Een reisverzekering met dekking voor medische kosten maakt daar onderdeel van uit. Die kan je op deze website afsluiten.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor code oranje (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Hebben jullie een reisverzekering voor code oranje (negatief reisadvies)?

Jazeker, je kan voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kiezen. Deze is ook geldig in code oranje landen of gebieden. De verzekering kan je uitbreiden met een ziektekostendekking (zonder ziektekostendekking ben je niet voor medische kosten gedekt).

Ik reis naar naar een land waar het reisadvies code oranje is, ben ik dan wel verzekerd?

Ja, heb je de Tijdelijk in het Buitenland verzekering met ziektekostendekking afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Kan ik de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor een korte periode afsluiten?

Ja, ook als je maar een week, 14 dagen of 3 weken naar een code oranje land reist kan je deze verzekering afsluiten. De verzekering kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.

Wat kost een code oranje reisverzekering?

Een reisverzekering voor code oranje heb je al vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor de medische reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder of jonger dan is alleen Regular of Uitgebreid mogelijk. Maak zelf even vrijblijvend een premieberekening.

Wat valt er onder de dekking van de verzekering voor code oranje?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Uitgebreid ziektkostendekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze reisverzekering voor oranje landen nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering of een ongevallenverzekering.

Waarvoor geldt de SOS dekking?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking. De SOS-dekking is standaard meeverzekerd als je voor de ziektekostendekking kiest.

Wordt een coronatest (COVID-19 test) vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn reisverzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor code oranje? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739