vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verzekeringen met dekking voor Corona (Covid-19) en of code oranje reisadvies

Verzekeringen met dekking voor Corona (Covid-19) en of code oranje reisadvies
Verzekeringen met dekking voor Corona (Covid-19) en of code oranje reisadvies

Zoek je een medische reisverzekering met corona dekking? Wij hebben verschillende mogelijkheden. Een reisverzekering voor een code groen, geel of oranje gebied regel je hier snel en voordelig. Lees hier alle informatie om een corona verzekering af te sluiten.

Zoek je een Allianz reisverzekering met dekking voor medische kosten voor een code oranje land? Klik hier voor meer informatie: Kortlopende of doorlopende reisverzekering voor code oranje land >>

Allianz reisverzekering met corona dekking ook voor oranje reisadvies

Heb je een Engelse verklaring van je reisverzekering nodig? Die ontvang je gratis wanneer je hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluit. Je hebt al een kortlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor € 2,66 per dag. Nog voordeliger is de doorlopende reisverzekering met verzekeringsverklaring voor € 3,81 per maand.

Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand

Heb je voor je reis naar Thailand een medische verzekering nodig met een dekking van tenminste 20.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische verzekering voor Thailand kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar, die wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een Thailand Pass QR-code! Lees hier meer: Engelstalige verzekeringsverklaring voor Thailand >>

Zoek je een Engelse verzekeringsverklaring (reisverzekering) met Covid-19 dekking? Klik hier voor meer informatie: Engelstalige verzekeringsverklaring voor Covid-19 en andere inreisvoorwaarden

Allianz reisverzekering met corona dekking oranje reisadvies! Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je bij Allianz dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Gratis quarantainedekking bij Allianz reisverzekering in landen binnen de Europese Unie met kleurcode groen en geel

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering.

Allianz heeft besloten om in dat soort gevallen wel de kosten van het langer verblijf te vergoeden. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. Dat is de quarantainedekking. De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De bestemming moet in de Europese Unie liggen. De dekking geldt niet voor cruises in dit gebied.

Allianz annuleringsverzekering ook met Corona dekking!

Een Allianz annuleringsverzekering heeft ook corona dekking. Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt onder de dekking van de Allianz annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf. Allianz ziet het hebben van corona, als een ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. De Allianz annuleringsverzekering corona biedt jou extra zekerheid tijdens een periode van onzekerheid.

Wat is de corona dekking op de Allianz annuleringsverzekering?

Met de Allianz corona dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Covid-19 dekking op de Allianz reis- en annuleringsverzekering

Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de reis- en annuleringsverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

*De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding

Reisverzekering voor reisadvies code oranje afsluiten

Hieronder kan je voor een reisadvies code oranje bestemming, een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. Denk er aan dat je wel medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Hieronder zie je een overzicht van de verschillende dekkingen bij de meerdere reisadviezen:

Verzekeringen met dekking voor corona (covid-19) en of code oranje reisadvies

Zoek je een medische reisverzekering voor een code oranje land? Klik hier voor meer informatie (Tijdelijk in het Buitenland verzekering): Reis- en ziektekostenverzekering voor code oranje land >>

Of maak hier je keuze:

Reisverzekering en annulering met gratis corona-dekking!

Reisverzekering Egypte met corona dekking | Allianz

Reisverzekering Turkije voor code oranje | Allianz

Reisverzekering Kaapverdië met dekking voor oranje reisadvies

Reisverzekering Gambia met dekking voor oranje reisadvies

Reisverzekering Egypte met dekking voor code oranje

Reisverzekering Spanje met gratis Corona quarantaine dekking

Reisverzekering Spanje met dekking voor code oranje

Reisverzekering Turkije met dekking voor code oranje

Ziektekostenverzekering voor Thailand met COVID-19 dekking

Reisverzekering met Covid-19 dekking van Allianz

Wat is een annuleringsverzekering met corona dekking?

Allianz annuleringsverzekering met corona dekking

Allianz doorlopende reis- en annuleringsverzekering met Covid-19 dekking

Annuleringsverzekering familievakantie met Covid-19 dekking

We leven in onzekere tijden door de corona pandemie. Dat geldt zeker voor personen die op reis willen of moeten. Voor die groep hebben wij een overzicht gemaakt met verzekeringen die dekking bieden voor Corona (Covid-19), maar ook voor een veranderend reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of als je naar een code oranje land wilt reizen.

Wanneer je naar een code oranje land/gebied wilt reizen loop je misschien tegen een dekkingsbeperking van je reisverzekering of (internationale) ziektekostenverzekering aan. Gelukkig zijn er alternatieven die wel dekking bieden bij een code oranje reisadvies. Daar lees je hier meer over. Wij hebben onderscheid gemaakt in vier verschillende situaties:

 1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen.
 2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen.
 3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen.
 4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar het Nederland reizen.

1. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die naar het buitenland reizen

Ben je Nederlander en wil je naar het buitenland reizen maar loop je tegen verzekeringsproblemen aan? Wellicht hebben wij de oplossing voor jou.

Reis- en/of ziektekostenverzekering

Woon je of wil je naar naar een land of gebied reizen met code oranje of zelfs code rood en maak jij je zorgen over je reis- of ziektekostenverzekering? Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze reis- en ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!

Annuleringsverzekering

De Allrisk Annuleringsverzekering biedt ook dekking bij een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus. De annuleringsverzekering vergoed voor 75% de annuleringskosten als jij jouw reis wilt annuleren vanwege een aangepast reisadvies, zoals van geel naar oranje, door een toename van Covid-19.

Lees hier meer: Allrisk Annuleringsverzekering ook dekking bij code oranje


2. Verzekeringen met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar Nederland reizen

Ben je Nederlander en woon je in het buitenland (expats en pensionado’s) of verblijf je tijdelijk in het buitenland en wil je naar Nederland reizen? Wij hebben daarvoor twee verzekeringen.

Reisverzekering en tijdelijke ziektekostenverzekering

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor Nederlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie:Schengen Visitor-verzekering

Wil je de belangrijkste verschillen weten tussen beide verzekeringen? Bekijk dan de ontstaande  tabel:

DekkingTravel Risk InsuranceSchengen Visitor
Premie per persoon per dagv.a. € 2,-v.a. € 1,60
Maximale leeftijd69 jaarGeen
SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing)
Medische kosten (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen)
Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde-
Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot-
Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot)
Kosten begrafenis/ crematie en overkomst familie-
Reisdocumenten (aanschafkosten) -
Vervangende kleding en/of toiletartikelen-
Schade aan logiesverblijven-
Schade aan eigendommen verzekerde in land van herkomst-
Gedwongen oponthoud-
Mee te verzekeren opties:
Aansprakelijkheid-
Wintersport en bijzondere sporten-
Annuleringsverzekering-
Werelddekking-
Bovenstaande is een globaal overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden voor de maximale vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

3. Verzekering met dekking voor corona voor Nederlanders die in het buitenland wonen en naar andere landen gaan reizen

Ben je Nederlander en woon je tijdelijk of permanent in het buitenland (zoals expats en pensionado’s) en ga je op reis naar andere landen? Wij hebben daarvoor een uitstekende verzekering, ook als je naar een land of gebied reist met code oranje of zelfs code rood. Met deze ziektekostenverzekering (uit te breiden met een reisverzekering) heb je gewoon dekking bij een negatief reisadvies (code oranje of rood). Dat geldt ook voor Covid-19 gerelateerde ziekten.

Lees hier meer: Reisadvies code rood of oranje? Deze ziektekostenverzekering biedt dekking in het buitenland!


4. Verzekeringen met dekking voor corona voor buitenlanders die naar Nederland reizen

Voor buitenlanders van buiten de EU die naar Nederland willen reizen geldt een inreisverbod vanwege de coronapandemie. Toch zijn er nog veel uitzonderingscategorieën zoals:

 • Nederlanders met een buitenlandse partner (Tijdelijke regeling langeafstandsgeliefden).
 • Zakenreizigers (als er sprake is van een economisch belang).
 • Topsporters en begeleidende staf.
 • Professionals uit de culturele en creatieve sector, onderzoekers en journalisten.
 • Buitenlanders met een MVV (Visum lang verblijf).
 • Buitenlanders uit veilige landen (Australië, Canada, Georgië, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay of China).
 • Bij een terminaal ziek familielid of een begrafenis in Nederland.
 • Etc. (zie voor de volledige lijst: Naar Nederland reizen).

Voor buitenlanders die naar Nederland reizen hebben wij drie speciale verzekeringen met dekking voor corona (niet voor al bestaande klachten).

 • De Travel Risk Insurance. De Travel Risk Insurance is een internationale medische reisverzekering voor buitenlanders onder de 70 jaar die niet in Nederland wonen. Premie vanaf € 2,- per dag.

Meer informatie: Travel Risk Insurance

 • De Schengen Visitor-verzekering. Voor iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt of hier al verblijft. Deze verzekering kent geen leeftijdsrestricties. Premie vanaf € 1,60.

Meer informatie: Schengen Visistor-verzekering

 • Voorlopig Verblijf Nederland verzekering – voor iedereen die in Nederland komt wonen en in afwachting zijn van een verblijfsvergunning of met een Machtiging Voorlopig Verblijf (MVV).

Meer informatie: Verlopig Verblijf Nederland Verzekering


5. Verzekering voor Thailand Pass met Engelstalige verklaring

Heb je voor je reis naar Thailand een medische reisverzekering nodig met een dekking van tenminste 20.000 dollar en dekking voor Covid-19? Een medische verzekering voor Thailand kan je hier snel en voordelig afsluiten. Je ontvangt dan een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking voor 100.000 dollar, die wordt geaccepteerd voor de aanvraag van een Thailand Pass!


Vragen en antwoorden over het coronavirus

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering. Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor code oranje (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over deze verzekering.

Hebben jullie een reisverzekering voor code oranje (negatief reisadvies)?

Jazeker, je kan voor de Tijdelijk in het Buitenland-verzekering kiezen. Deze is ook geldig in code oranje landen of gebieden. De verzekering kan je uitbreiden met een ziektekostendekking (zonder ziektekostendekking ben je niet voor medische kosten gedekt).

Ik reis naar naar een land waar het reisadvies code oranje is, ben ik dan wel verzekerd?

Ja, heb je de Tijdelijk in het Buitenland verzekering met ziektekostendekking afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Worden quarantaine, extra verblijfskosten en isolatie vergoed op de tijdelijk in buitenland verzekering?

Nee, deze kosten zijn niet gedekt. Op de ziektekostenverzekering vergoeden wij alleen de medische kosten voor Covid-19. Quarantaine en isolatie zijn geen medische behandelingen en vallen daarom niet onder de ziektekostenverzekering. Ook op de reisverzekeringdekking zijn deze kosten niet gedekt.

Kan ik de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor een korte periode afsluiten?

Ja, ook als je maar een week, 14 dagen of 3 weken naar een code oranje land reist kan je deze verzekering afsluiten. De verzekering kan voor maximaal 24 maanden worden afgesloten.

Wat kost een code oranje reisverzekering?

Een reisverzekering voor code oranje heb je al vanaf € 25,24 (Light-dekking inclusief SOS, met een eigen risico van € 500,-). Goedkoper kan ook als je voor een hoger eigen risico kiest. Je gaat meer betalen naarmate jouw leeftijd hoger is. De Light dekking voor de medische reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor verzekerden tussen 16 en 49 jaar. Ben je ouder of jonger dan is alleen Regular of Uitgebreid mogelijk. Maak zelf even vrijblijvend een premieberekening.

Wat valt er onder de dekking van de verzekering voor code oranje?

Je hebt de keuze uit een Light, Regular en Uitgebreid ziektkostendekking. Gedekt zijn onder andere de kosten voor:
– huisarts;
– genees- en verbandmiddelen;
– specialistische zorg;
– ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
– hulpmiddelen na een ongeval;
– tandheelkundige kosten na een ongeval tot € 225,-.

Kan ik deze reisverzekering voor oranje landen nog verder uitbreiden?

Ja, dat kan. Bijvoorbeeld met een tandartsverzekering of een ongevallenverzekering.

Waarvoor geldt de SOS dekking?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking. De SOS-dekking is standaard meeverzekerd als je voor de ziektekostendekking kiest.

Wordt een coronatest (COVID-19 test) vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Kan ik mijn reisverzekering verlengen?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de Wonen in het Buitenland-verzekering.

Vragen?

Heb je vragen over verzekeringen voor landen/gebieden met code oranje of met dekking voor corona? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408, stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739