vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Welke Allianz reisverzekering moet ik kiezen bij welke reis?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Europadekking al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot €4.000,-

Nog even en de zomervakanties beginnen weer. Lekker uitrusten en genieten van de zon. Waar je wellicht niet bij stil zult staan, is je reisverzekering.

Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten reisverzekeringen dat het goed is je af te vragen welke reisverzekering het beste bij jouw reisvoorkeur past. Voor elk type reiziger is er een reisverzekering op maat af te sluiten. Maar welke reisverzekering past nu het beste bij welke reis?

Welke reisverzekering bij welke reis?
Welke reisverzekering bij welke reis?

Zonvakantie

Wanneer je alleen tijdens de zomer op vakantie gaat naar een zonnige bestemming, kun je het beste een kortlopende reisverzekering afsluiten. Je sluit dan een verzekering af voor het aantal dagen dat je op vakantie gaat. Wanneer je zorgverzekering niet voldoende dekking biedt in het buitenland, is het raadzaam de dekking medische kosten mee te verzekeren. Ben je van plan om te gaan duiken? Sluit dan een extra onderwatersportverzekering af. Bij enkele reisverzekeraars is onderwatersport namelijk niet standaard meeverzekerd, omdat het extra risico’s met zich meebrengt.

Verre reis

Wanneer je een verre reis wilt maken, is de duur van de reis van belang. Je kunt de keuze  maken uit een aflopende- of een doorlopende reisverzekering. Ga je reizen buiten Europa? Dan is de dekking medische kosten belangrijk. De zorg is in Amerika bijvoorbeeld veel duurder dan in Nederland.

Op verre bestemmingen zijn de omstandigheden meestal anders dan wij gewend zijn. Zo kun je te maken krijgen met slechte hygiëne en ander soort voedsel. Hierdoor kun je bijvoorbeeld reizigersdiarree krijgen. In bepaalde gebieden heb je inentingen nodig om je te beschermen tegen bepaalde ziektes. Lees meer in dit artikel: ‘Verre reizen en gezondheid’.

In een land waar je de taal niet spreekt, is het moeilijk om je verstaanbaar te maken. Een reisverzekeraar kan je in moeilijke situaties helpen, mede door een wereldwijd netwerk van hulpverleners. Je kunt 24 uur per dag contact opnemen met de Nederlandstalige alarmcentrale die je verder kan helpen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar een goed ziekenhuis in de regio. Bovendien kun je bij enkele reisverzekeraars een uitgebreid inentingsadvies krijgen voordat je vertrekt.

Wereldreis

Wanneer je van plan bent een wereldreis te maken, dan moet je daarvoor een speciale wereldreisverzekering afsluiten. Een doorlopende reisverzekering is geldig tot een maximum aantal aaneengesloten reisdagen per jaar. Daarom biedt deze verzekering voor een wereldreis vaak onvoldoende dekking. De speciale reisverzekering voor wereldreizigers en globetrotters verzekert je voor langere tijd en geeft je betere dekking.

Medische kosten moeten tijdens je wereldreis verzekerd zijn, omdat deze hoog op kunnen lopen. Ook is het belangrijk dat je tussentijds kunt terugkeren naar Nederland in verband met ziekte of overlijden van familie. Bij de meeste reisverzekeraars ben je een maximum aantal dagen bij tussentijdse terugkomst in Nederland verzekerd.

Ben je van plan om tijdens je reis bijzondere sporten (parachutespringen, raften, duiken e.d.) te beoefenen? Dan kun je dit meeverzekeren. Bij enkele reisverzekeraars is dit standaard gedekt bij een wereldreisverzekering. Bij andere verzekeraars betaal je een premietoeslag die kan oplopen tot 10% van de jaarpremie.

Als je op wereldreis gaat, neem je vaak meer waardevolle spullen mee dan op een gewone vakantie. Bij het afsluiten van een wereldreisverzekering moet je daarom goed opletten tot welk bedrag je bagage verzekerd is.

Veel wereldreizigers kiezen voor een open ticket, omdat ze niet weten wanneer ze terug gaan naar Nederland. Er zijn reisverzekeraars die alleen een wereldreisverzekering aanbieden met een standaard looptijd van één jaar. Mocht je langer op wereldreis willen? Dan moet je de Wereldreisverzekering vaak met één jaar verlengen.

Stel, je bent maar 14 maanden weg. Verlenging met één jaar brengt dan onnodige kosten met zich mee. Er zijn reisverzekeraars die deze regel niet hanteren. Bij de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is het mogelijk om tijdens je reis de afloopdatum van je reisverzekering aan te passen. Meer informatie en tips over wereldreizen en verzekeringen vind je in dit artikel: ‘Tips ter voorbereiding van een wereldreis’.

Actieve vakantie en gevaarlijke sporten

Staat jouw vakantie in het teken van actie en sport, dan kan je het beste een aparte reisverzekering daarvoor afsluiten. De Adventure & Survival reisverzekering is geschikt indien je tijdens je vakantie outdoor gaat sporten of een avontuurlijke reis gaat maken. De meeste gevaarlijke sporten zijn niet standaard meeverzekerd op een normale reisverzekering. Bij outdoor sporten of avontuurlijke vakanties is er vaak sprake van een kostbare uitrusting die extra meeverzekerd moet worden. De outdoor reisverzekering voorziet daar in. Eveneens dekt de outdoor reisverzekering ziektekosten, redding en repatriëring. Ben je van plan om tijdens je vakantie een berg te gaan beklimmen, raften, zweefvliegen of een andere spannende activiteit te ondernemen? Kies dan voor deze reisverzekering. Je bent verzekerd tegen de risico’s die survivallen en het beoefenen van outdoor extreme sporten met zich meebrengen.

Backpackers reisverzekering

Ga je een aantal maanden backpacken? Kies dan voor een Backpackers reisverzekering. De backpacker reisverzekering biedt dekking voor een langere periode dan een doorlopende reisverzekering. Je kunt hem afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Mocht je tussendoor naar Nederland komen, en je zorgverzekering hebben stopgezet, dan ben je ook hier verzekerd tegen ziektekosten (maximaal 21 dagen). Het bijzondere aan een backpackreisverzekrfing is dat je ook

Een belangrijk aspect is dat je jezelf ook tegen ongevallen bij werkzaamheden in het buitenland kunt verzekeren. De backpacker reisverzekering biedt dekking voor reisongevallen, reisbagage, SOS-kosten, rechtsbijstand, aansprakelijkheid, gevaarlijke sporten en medische kosten (aanvullend of volledig). Bij problemen kun je altijd contact kan opnemen met de Alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Groepsreisverzekering

Wanneer je met een groep op reis gaat (bijvoorbeeld een schoolreisje of bedrijfsuitje), kun je een speciale reisverzekering afsluiten. Er zijn verschillende reisverzekeraars die groepsreisverzekeringen aanbieden: Allianz Global Assistance (Groepsreisverzekering).

Autovakantie en kamperen

Wanneer je gaat kamperen zijn er meerdere mogelijkheden wanneer het gaat om de juiste reisverzekering. Belangrijk is je bestemming, wat je meeneemt en wat je gaat doen tijdens je vakantie. Je kunt de keuze maken voor een aflopende reisverzekering. Dat betekent dat je alleen een verzekering afsluit voor de periode die je op vakantie bent. Wanneer je jaarlijks meer dan drie weken op vakantie gaat, is het vaak gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Indien je buiten Nederland gaat kamperen, dien je te letten op de dekking medische kosten. De rubriek ‘vervangend vervoer’ is ook belangrijk. Mocht er in het buitenland iets gebeuren met je auto of caravan, is het fijn als dit gedekt wordt door je verzekeraar.

Wat neem je allemaal op je vakantie? Met de auto kun je meer bagage meenemen dan in het vliegtuig. Daarom moet je goed letten op de bagagedekking van je reisverzekering. Het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd bij vermissing, diefstal of beschadiging van je bagage kan per reisverzekeraar sterk verschillen. Meer informatie in dit artikel: ‘Reisverzekering en reisbagage’

Personen die in het bezit zijn van een vakantiehuisje in het buitenland, gaat daar meestal meerdere keren per jaar heen. Een doorlopende reisverzekering is in dat geval de beste keus. Deze verzekering kun je naar eigen wensen afsluiten. Afhankelijk van het type vakantie kun je bijvoorbeeld de volgende dekkingen overwegen:

  • medische kosten;
  • winter- en onderwatersport;
  • ongevallenverzekering;
  • vervangend vervoer;
  • voertuigenhulp.

Bij sommige reisverzekeringen is schade aan je accommodatie ook meeverzekerd. Lees daarom eerst het dekkingsoverzicht.

Meer informatie of de premie berekenen? Klik hier voor een kortlopende reisverzekering.

Weekendje weg

Voor een weekendje weg binnen Europa kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten. Deze reisverzekering sluit je af voor het aantal dagen dat je op reis gaat. Als je vaker een weekendje weg of op vakantie gaat, kun je overwegen om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Zo hoef je niet voor elke trip een aparte reisverzekering af te sluiten. Uiteindelijk ben je met een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper uit.

Meer informatie of de premie berekenen? Klik hier voor een kortlopende reisverzekering.

Vragen over reisverzekeringen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739