vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizigers opgelet: De 10 gevaarlijkste steden ter wereld!

Niet alle reizigers willen op het strand liggen tijdens een vakantie. Sommigen willen actie en avontuur. Echter, in deze steden heerst een ongezonde spanning, het is er levensgevaarlijk.

De 10 gevaarlijkste steden ter wereld

Een overzicht van 10 bestemmingen waar toeristen beter weg kunnen blijven:

  • Bogota, Colombia – Deze stad lokt veel toeristen, maar het is belangrijk om in de veilige zones te blijven. Daarbuiten heerst er drugshandel en rebelleren extremistische groeperingen tegen de regering.
  • Ciudad Juárez, Mexico – Hier heeft drugsgeweld extreme proporties aangenomen. Ongeveer een derde van alle drugsgerelateerde moorden in Mexico gebeurt in Ciudad Juárez. Ook in Nuevo Laredo, in de noordoostelijke Mexicaanse deelstaat Tamaulipas, ben je allesbehalve veilig. In april werden hier nog 23 lijken gevonden, waarvan er 14 onthoofd waren.
  • Rio de Janeiro, Brazilië – Carnaval en prachtige stranden. Rio lijkt perfect voor zonaanbidders die ook van feesten houden. Maar ’s nachts kan je beter binnen blijven. Vooral in de armere wijken, waar veel gewetenloze criminelen rondlopen.
  • Mogadishu, Somalië – In deze stad zijn er geen wetten, wat tot een totale chaos leidt. Dat is jammer, want volgens de weinige Westerse toeristen die er al zijn geweest, vind je hier de mooiste stranden ter wereld. Deze bieden bovendien makkelijk toegang tot indrukwekkende koraalriffen.
  • Caracas, Venezuela – Zowel overdag als ’s nachts worden mensen hier beroofd. De politie heeft de stijgende criminaliteit totaal niet onder controle.
  • Grozny, Tsjetsjenië, Rusland – In 2006 kwam er een einde aan de gevechten tussen de deelrepubliek en Rusland, maar helaas vinden er op deze plek nog veel georganiseerde misdrijven en kruimeldiefstallen plaats.
  • Kaapstad, Zuid-Afrika – Kaapstad zou een droombestemming zijn, ware het niet dat je er zonder reden hardhandig wordt aangepakt als je op de verkeerde plek bent op het verkeerde moment.
  • Bagdad, Irak – Het politieke klimaat in Bagdad is beneden alle peil. Verschillende bendes vechten tegen elkaar en verwoesten zo hun eigen stad.
  • Guatemala-Stad, Guatemala – Deze mooie stad heeft helaas een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. In bepaalde gebieden worden regelmatig mensen vermoord door bendes. Ook zakkenrollers gaan hier overal onverstoord hun gang.
  • San Pedro Sula, Honduras – San Pedro Sula is met een moordcijfer van 158 doden per 100.000 inwoners een van de gevaarlijkste steden ter wereld.

Bron: urbantitan.com

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739