vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Scheren en het zetten van tatoeages of piercings tijdens vakanties, niet zonder gevaar!

Turkse kapper

Je denkt er misschien niet bij na, maar je een keer laten scheren tijdens je vakantie bij een Turkse kapper kan ingrijpende gezondheidrisico’s met zich meebrengen. Dat geldt ook voor het laten zetten van tatoeages en piercings.

Besmette scheermessen

Uit een eerder onderzoek gepubliceerd door Duitse internisten bleek al dat 7 procent van de scheermessen die zij in Turkse kapperszaken onder de microscoop legden besmet waren met het hepatitis B-virus. Vooral in het oosten en zuidoosten van Turkije hebben veel mensen hepatitis B, een virus dat leidt tot ontsteking van de lever. Tussen de 12 en 15 procent van de Turken draagt het virus bij zich. Hepatitis B kan overgedragen worden door bloed of door seks.

Tatoeages of piercings

Veel toeristen laten zich op vakantie in Turkije op traditionele wijze scheren. Ook het laten aanbrengen van hennatatoeages kan het risico van hepatitis B verhogen, waarschuwen internisten. Andere mogelijke infectiebronnen zijn tatoeages en piercings, maar ook de tandarts (niet-steriele medische ingrepen). Naast ziekten als hepatitis B en hepatitis C, kan zelfs HIV op deze wijze worden overgedragen.

In minder ontwikkelde vakantielanden zijn er meer mensen die deze virussen bij zich dragen en wordt vaker niet hygiënisch gewerkt, waardoor het risico op deze ziekten of huidinfecties erg groot kan zijn.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Ook voor een vakantie naar Turkije is een reisverzekering belangrijk. Sluit hem op deze website af in slechts een paar stappen. Je ontvangt de polis direct per e-mail!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739