vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Stoffelijke overschotten uit Haïti terug in Nederland

Vandaag zijn de stoffelijke overschotten van de Nederlanders die zijn omgekomen door de aardbeving in Haïti naar Nederland overgebracht. Vanmorgen tegen elf uur landde het vliegtuig met daarin de lichamen van zeven omgekomen Nederlanders op Schiphol.

Nederlanders massaal op wintersport Nu de stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar Nederland, sluit Allianz Global Assistance haar rol als coördineren alarmcentrale bij de ramp in Haïti af. Namens de gezamenlijke Nederlandse alarmcentrales heeft Allianz Global Assistance de afgelopen weken ter plekke hulp geboden. Het medisch team heeft zich bezig  gehouden met het verzamelen en repatriëren van Nederlanders uit Haïti. In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de hulpverlening in Haïti en de opvang bij aankomst in Nederland (Eindhoven) en België (Brussel) verzorgd.

Vanaf 1 april 2009 tot 1 april 2010 vervult Allianz Global Assistance de rol van coördinerend alarmcentrale in geval van calamiteiten in het buitenland waarbij acht of meer Nederlanders betrokken zijn. Doordat de coördinatie door één alarmcentrale wordt uitgevoerd, komt de noodzakelijke hulp meteen op gang. Dit is ongeacht de vraag via welke organisatie de uit Nederland afkomstige betrokkenen voor hulpverlening verzekerd zijn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739