vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Strenge winter? Ga voorbereid de weg op, lees onze tips!

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Strenge vorst betekent niet alleen kou, maar kan zelfs levensbedreigend zijn. Een goede voorbereiding van je reis is daarom aan te raden.

Gelukkig is het niet moeilijk om je tegen de kou en/of onvoorziene winteromstandigheden te wapenen. De juiste kleding en wat noodvoorraden in je auto, maken al het verschil.

Preventietips: goed voorbereid de weg op is het halve werk

Met wat simpele voorbereidingen kun je al heel wat winterleed onderweg voorkomen:

Blijf warm
Zorg dat je buiten warm blijft door de juiste kleding te dragen en beschutting te zoeken. Neem een extra windjack mee. Zorg voor een warme muts. Veel warmte verlaat via je hoofd je lichaam.

Ga niet de weg op als het niet strikt nodig is
Let op de weersvoorspellingen en besluit of reizen noodzakelijk is. Bij extreme koude (lager dan -7 graden) werkt strooizout niet meer en kunnen wegen spekglad worden.

Houd contact
Laat het thuisfront weten dat je op pad gaat als het slecht weer is. Neem altijd een volledig opgeladen mobiele telefoon mee. Zorg voor voldoende beltegoed.

Neem een voorraadje mee voor in de auto of onderweg
Zorg voor een noodpakketje en bewaar deze standaard in de auto. Denk aan vocht, voedsel en energie- of chocoladerepen, deken, thermosfles warme drank, zaklamp, reserve batterijen, winterlaarzen. Ga je met het openbaar vervoer neem dan ook extra eten en drinken mee voor het geval je ergens strand. Zorg ook voor voldoende geld om eten te kopen. Je kunt er voor kiezen om sportdrank mee te nemen in plaats van water. Sportdrank bevriest minder snel en zorgt voor noodzakelijke energie.

Eet en drink regelmatig
Je lichaam heeft energie nodig om warm te blijven.

Check voor je vertrekt je brandstofpeil
Zorg dat je voldoende brandstof in je auto hebt om bijvoorbeeld een lange file te overbruggen

Blijf op de hoogte
Luister naar de autoradio voor verkeersinformatie of kijk op NS-informatieborden voor eventuele stremmingen.

Gestrand met de auto in de sneeuw?
Desoriëntatie en onderkoeling zijn de grootste gevaren als je gestrand bent in de sneeuw of sneeuwstorm. Blijf daarom bij je auto. Zo wordt je het gemakkelijkst gevonden. Bovendien biedt de auto bescherming tegen de kou. Zorg altijd dat je droog blijft, natte kleding zal onderkoeling versnellen. Zet met intervallen de motor aan, zo blijft het binnen warm, maar verbruik je niet alle brandstof in één keer. Bij een onverlichte weg gebruik je een zaklamp om zichtbaar zijn, zo blijft je accu vol. Blijf in beweging in de auto om warm te blijven.

Zorg voor een pechhulpverzekering
Een pechhulpverzekering voor je auto, zorgt er voor dat je bij autopech direct professionele hulp krijgt en daardoor toch mobiel blijft. Deze verzekering is relatief goedkoop en voorkomt veel problemen. Je kunt een pechhulpverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener ter wereld. Bij Reisverzekeringkorting.nl sluit je al een Allianz Global Assistance Pechhulp Verzekering af voor slechts € 2,30 per maand. Meer informatie: Goedkoopste pechhulp

Let op onderkoelingsverschijnselen
Onderkoeling is levensgevaarlijk, je raakt verward en je kunt het bewustzijn verliezen. In het ergste geval vries je dood. De verschijnselen bij beginnende onderkoeling:

  • Rillen.
  • Koude, bleke en droge huid.
  • De ademhaling gaat van hyperventilatie naar langzaam en oppervlakkig.
  • Vaak verwardheid, vermoeidheid en suffigheid.
  • Dalend bewustzijn.

Voorkom dit soort situaties en ga goed voorbereid op pad bij extreem weer.

Bron: Rode Kruis en Reisverzekeringkorting.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739