vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Suriname: Geen visum meer nodig voor wie hier geboren is

Suriname: Geen visum meer nodig voor wie hier geboren is
Suriname: Geen visum meer nodig voor wie hier geboren is

President Chan Santokhi heeft tijdens zijn bezoek aan Nederland bekendgemaakt dat alle personen die in Suriname geboren zijn en een vreemde nationaliteit bezitten, visumvrij het land mogen bezoeken. Dit geldt ook voor hun kinderen. Deze nieuwe regel gaat in per 1 oktober 2021.

Suriname zal ook voor andere groepen mindere strenge inreisvoorwaarden hanteren. Zij kunnen een toeristenkaart op de luchthaven kopen. Personen die zaken willen doen in Suriname, krijgen een visum voor vijf jaar. Dit geldt tevens voor Surinamers die elders in de wereld wonen.

Al eerder werd bekend dat de Surinaamse regering een ontwerpwet heeft goedgekeurd die de mogelijkheid biedt om personen met een vreemde nationaliteit ook de Surinaamse nationaliteit te geven. Het moet dan gaan om mensen die zich inzetten voor het land of de overheid.

Suriname heeft een grote diasporagemeenschap, zo wonen er alleen in Nederland al ruim 325.000 Surinamers. De president wil alle Surinamers, ook die buiten Suriname wonen, betrekken bij de ontwikkeling van het land.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739