vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Surinamers willen visumvrij naar Nederland kunnen reizen

Surinamers willen visumvrij naar nederland kunnen reizen Surinamers willen graag visumvrij kunnen reizen naar Nederland. Nu moet voor een kort bezoek van maximaal 90 dagen een visum Kort Verblijf worden aangevraagd (ook wel Schengenvisum genoemd).

De Surinaamse organisatie Satya Dharma Nederland heeft daarom een petitie aangeboden aan leden van de vaste Kamercommissie van Buitenlandse Zaken in Nederland. De petitie is ondertekend door ruim 5.000 mensen.

Voor veel landen in Zuid-Amerika, zoals Brazilië en Venezuela, geldt geen visumplicht voor Nederland. De initiatiefnemers willen dat Surinamers ook zonder visum naar Nederland kunnen reizen.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken laat weten dat Nederland dat niet zelfstandig kan beslissen. Visumregels voor de toegang tot het Schengengebied is een verantwoordelijk de Europese Commissie. Er zal daarom door de Surinaamse regering een officiële aanvraag voor afschaffing van de visumplicht moet worden ingediend bij de Europese Commissie. Minster Koenders heeft wel toegezegd om in Brussel aandacht te vragen voor de wensen van Surinamers.

De Europese Unie stelt strenge eisen aan landen die visumvrij naar het Schengengebied willen reizen, zo moeten burgers van buiten Europa beschikken over een biometrisch paspoort (een paspoort met een dunne RFID-chip, die wordt aangebracht op een van de pagina’s).

Bron: Waterkant

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739