vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Top 10 steden met de meeste zakkenrollers

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Zakkenrollers kunnen je vakantie behoorlijk verpesten. Je bent je geld kwijt en soms ook pinpassen of je paspoort.

Vervolgens kost het veel tijd om aangifte doen, passen te blokkeren en nieuwe passen aan te vragen. Om over je gestolen paspoort nog maar te zwijgen. Wellicht vergoedt je reisverzekering de schade, maar op de toestand er om heen zit je niet te wachten.

Een zakkenroller is daarom de nachtmerrie van elke toerist. Vooral in de grote steden en drukke plaatsen wachten ze hun kans schoon om vakantiegangers van hun portemonnee of portefeuille te bestelen.

Ook het openbaar vervoer is berucht, bussen, metro en treinen waar mensen dicht op elkaar staan zijn de geliefde locaties bij het zakkerrollersgilde. Maar waar loop je nu het meeste risico? In dit artikel de top 10 steden met de meeste zakkenrollers.

Zakkenrollers Top 10 steden

1. La Rambla, Barcelona, Spanje
De bekendste en toeristische straat in Barcelona is berucht om de vele actieve zakkenrollers. Veelal bendes uit Oost-Europa. Door de vele toeristen, kraampjes, bezienswaardigheden en artiesten is deze boulevard een paradijs voor zakkenrollers. Let ook op bij het instappen in de metro, bus of ander openbaar vervoer.

2. Rome, Italië
De indrukwekkende historische gebouwen en de cultuur zijn voor elke toerist een verademing. Doordat bijna elke reiziger zijn volledige aandacht gevestigd heeft op bijvoorbeeld de Trevi fonteinen, het Pantheon of het Colosseum kan een dief eenvoudig zijn slag slaan.

3. Karelsbrug, Praag, Tsjechië
De Karelsbrug is de bekendste brug van hoofdstad Praag in Tsjechië en tevens een ware publiekstrekker. De brug was de eerste verbinding tussen de twee stadsdelen die door de rivier de Moldau gescheiden van elkaar waren. Zakkenrollen is in heel Tsjechië een groot probleem en vooral op toeristische plekken als deze.

4. Madrid, Spanje
Madrid, de hoofdstad en grootste stad van Spanje. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis, het archeologisch museum, en drie internationaal befaamde kunstmusea. Daarnaast zorgt de verkeersdrukte, duizenden mensen en artiesten voor de nodige chaos. Zakkenrollers maken slim gebruik van deze situatie.

5. Parijs, Frankrijk
Van oudsher is Parijs een centrum van cultuur. De stad heeft altijd op een kruispunt van meerdere handelsroutes gelegen. Jaarlijks doen meer dan 25 miljoen toeristen de stad aan. Vooral in en rondom de metro moeten reizigers voorzichtig zijn voor zakkenrollers.

6. Florence, Italië
Dat Florence in deze top 10 staat is voor velen waarschijnlijk een verrassing. De stad is de bakermat van de renaissance en daarmee één van de bekendste cultuursteden van Europa. Een bekende bezienswaardigheid is ‘Het perfecte lichaam’ van David Michelangelo’s dat ervoor zorgt dat velen niet meer op hun bezittingen letten.

7. Buenos Aires, Argentinië
Buenos Aires is zowel de hoofdstad als het economische en culturele centrum van Argentinië. De “vriendelijke” bevolking waaronder kinderen en volwassen zijn vaak op niets meer uit dan de inhoud van je portemonnee. Vooral in de bekende stadswijken zijn zakkenrollers actief en moet je goed oppassen.

8. Amsterdam, Nederland
Amsterdam kan niet ontbreken. In onze hoofdstad zul je goed moeten opletten. In de vele steegjes, smalle straten, pleintjes en het openbaar vervoer zijn zakkenrollers actief. Rondom de grachtengordel, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst is opgenomen zijn vele bezienswaardigheden te aanschouwen. Onder andere het Rijksmuseum, en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en de Wallen zijn locaties waar zakkenrollers actief zijn. Nietsvermoedende toeristen worden afgeleid en bestolen.

9. Athene, Griekenland
De prachtige architectuur en oude gebouwen trekken veel toeristen aan. Het Acropolis is absoluut de moeite waard om te bezoeken maar wees voorzichtig. Zakkenrollers zoeken hun prooi zorgvuldig uit en letten op openstaande tassen.

10. Hanoi, Vietnam
In de oude maar charmante en aantrekkelijke wijken van Hanoi moet je als toerist goed opletten. Kenmerkend voor Hanoi zijn verder de meren in en rondom de stad. Het centrum ligt rond het Hoan Kiem meer, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden vindt. Waar toeristen komen, zullen ook zakkenrollers te vinden zijn.

Laat je vakantie niet verpesten en wees als toerist altijd op je hoede voor zakkenrollers. De werkwijze is vaak hetzelfde en het betreft vrijwel altijd drukke plaatsen met veel afleiding. In dit artikel staan de trucs die zakkenrollers gebruiken om jouw geld te stelen: www.reisverzekeringblog.nl/trucs-zakkenrollers

Geld gestolen tijdens vakantie?

Reisverzekering Blog.nl heeft de vergoedingen van verschillende reisverzekeraars bekeken en op een rijtje gezet, bekijk hier de resultaten: Vergoeding bij diefstal geld.

Mocht er geld gestolen of verloren zijn, onderneem dan de volgende stappen.

  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij het politiebureau.
  • De volgende stap die je moet ondernemen is het melden van de schade in het hotel of appartement waar je verblijft. Meldt dit bij de directie of beheerder.
  • Als laatste zal je schriftelijk bewijs van de aangiften of meldingen naar je reisverzekeraar moeten sturen om de schade vergoed te krijgen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739