vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Unigarant komt met nieuwe reis- en annuleringsverzekering

Unigarant komt met nieuwe reis- en annuleringsverzekering

Verzekeraar Unigarant heeft op 1 mei een nieuwe doorlopende reis- en annuleringsverzekering geïntroduceerd.

De aanleiding is het veranderende reisgedrag van consumenten. Mensen gaan minder vaak op vakantie en zijn prijsbewuster. Ook nemen reizigers steeds vaker een tablet en laptop mee op reis. Door de introductie van twee varianten speelt Unigarant beter in op de veranderende behoefte van de consument. De verzekeraar is specialist in particuliere schadeverzekeringen en in 1972 opgericht door de ANWB.

Basis en Uitgebreid

De standaarddekking, waarbij onder andere hulpverlening en onvoorziene uitgaven is verzekerd, is voor beide varianten gelijk. Bij de aanvullende verzekeringen kan gekozen worden uit twee varianten. Bij de goedkope basisvariant zijn de dekkingsbedragen minder hoog en zijn er minder aanvullende dekkingen.

In de uitgebreide variant is er keus uit een groot aantal aanvullende dekkingen, zoals reisrechtsbijstand, ongevallen en hobby-/sportuitrusting. Nieuw is de mogelijkheid voor een autohulpverzekering en vervangend vervoer. De verzekerde kan bij pech gewoon zijn weg vervolgen. De verzekerde bedragen zijn verhoogd, de dekking voor audio- en computerapparatuur zijn verhoogd naar € 1.600.

Samengestelde reis

In de praktijk blijkt dat steeds meer reizigers zelf hun reis (online) samenstellen. Een reden om de dekking ‘samengestelde reis‘ nu standaard mee te verzekeren, evenals de vriendendekking. Deze dekking vergoedt uitgaven, zoals extra kosten van een onvoorziene terugreis. Bovendien krijgt de verzekerde niet genoten vakantiedagen of de volledige reissom vergoed.

Vergoeding eigen risico zorgverzekering

De aanvullende dekking medische kosten bij de doorlopende reisverzekering vergoedt ook het standaard eigen risico van € 350 dat geldt bij een zorgverzekering.

Alternatief voor kortlopende reisverzekering

De basisvariant van de doorlopende reisverzekering is door de aantrekkelijke premie een goed alternatief voor een kortlopende reisverzekering. Dat betekent dat voor iemand die jaarlijks zeventien dagen of meer op reis is, al een doorlopende verzekering aantrekkelijk is. Ook weekenden weg, dagjes uit naar attractieparken en een theaterbezoek zijn dan verzekerd.

 

Reisverzekeringblog.nl Tip: De reis- en annuleringsverzekeringen van Unigarant zijn op deze website af te sluiten. Meer informatie: Unigarant reis- en annuleringsverzekeringen online afsluiten »

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739